ARHIVA B365

Noi întârzieri la autostrada Sibiu-Piteşti. Firmele care făceau foraje au abandonat lucrările

Revizuirea studiului de fezabilitate pentru autostrada Piteşti-Sibiu este esenţială pentru stabilirea traseului, proiectarea şi execuţia ulterioară a acesteia. Deşi contractul a fost semnat în urmă cu un an, până acum nu a fost efectuat nici măcar studiul pentru cele mai uşoare două loturi, respectiv cele de la capete.

Asocierea Spea Ingineria Europea (Italia) – Tecnic Consulting Engineering (România), care revizuieşte studiul de fezabilitate (SF) în baza unui contract de 29 de milioane de lei, trebuia să finalizeze până în decembrie 2015 SF-ul pentru două din cele cinci secţiuni ale autostrăzii. Este vorba de secţiunea Sibiu – Boiţa (11 km) şi Piteşti – Curtea de Argeş (30 km).

Proiectul de revizuire a SF ar putea întârzia şi mai mult, având în vedere că operatorii care executau foraje pentru viitoarea autostradă au părăsit amplasamentul, pentru că nu au fost plătiţi, au declarat recent pentru ECONOMICA.NET surse din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Informaţia a fost confirmată ulterior de alte surse, din mediul privat. „Toate firmele care au lucrat s-au retras de pe amplasament, din cauză că SPEA (liderul asocierii – n.r.) a refuzat categoric să plătească”, au menţionat sursele. Asta deşi Compania de Drumuri le-a achitat italienilor un avans de peste 3 milioane de lei la începutul lunii, după numirea noului ministru al Transporturilor, Sorin Buşe.

Citeşte mai mult pe economica.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button