Noi imagini cu Grivița, cățelușa mutilată și lăsată fără bot. Cum se mai simte GALERIE FOTO și VIDEO

de:
16 oct. 2013
0 Afișari
Noi imagini cu Grivița, cățelușa mutilată și lăsată fără bot. Cum se mai simte GALERIE FOTO și VIDEO

Catelusa Grivita a facut ieri o plimbare la iarba verde, pentru a se familiariza cu noul mediu si cu cateii din adapostul Speranta. „S-a obinuit cu hamul si cu lesa si pare din ce in ce mai relaxata in prezenta oamenilor si a cainilor”, spun reprezentanții Vier Pfoten pe pagina lor de Facebook. In cursul zilei de vineri, medicii VIER PFOTEN o vor duce la un nou control medical pentru a urmari evolutia de dupa operatie. 

Vedeti imagini video emotionante de la transferul Grivitei in Adapostul Speranta, joia trecuta, precum si comentariile medicilor despre starea ei:

„Griviţa”, căţeluşa lovită cu bestialitate, a fost găsită pe strada cu acelaşi nume din Bucureşti, după ce reprezentanţii Vier Pfoten au fost anunţaţi de oamenii care aveau grijă de animal. Deși la bloc oamenii îi spuneau Fetiţa, după ce a fost mutilată şi lăsată fără bot de un bucureştean, căţeluşa a primit o nouă şansă şi un nou nume: Griviţa.

Catelușa maidaneză Grivița a fost operată de o echipă mixtă de medici ai VIER PFOTEN si ai clinicii Ortovet.

La două zile după operație, inflamația zonei afectate s-a redus semnificativ, iar Grivița putea deja să mănance și să bea apă singură. „Stă la soare, se plimbă prin curte și vine dând din coadă atunci când este chemată. Este impresionant”, declara Dr. Vet Anca Tomescu, coordonator al programului Animale fara stapan VIER PFOTEN. –

Grivița are acum și o nouă casă: Adăpostul Speranța din Popești Leordeni.

Însă căţeluşa nu va sta mult timp în acest adăpost pentru că, potrivit Liviei Cimpoieru, press officer la Vier Pfoten România, organizaţia a fost contactată pe Facebook de mulţi străini impresionaţi de cazul căţeluşei, care vor să o adopte pe Griviţa. Cei care au fost înduioşaţi de povestea ei şi care vor să o adopte, provin din toate colţurile lumii, din Ungaria până la New York. 

Peste 1-2 săptămâni, medicii îi vor efectua o a doua operație, mult mai laborioasă, în cursul căreia vor încerca să-i elibereze căile respioratorii astfel încat animalul să respire pe nas, și nu pe gură, așa cum face acum.

VIER PFOTEN a depus deja un denunț la Poliția Capitalei pentru identificarea și prinderea autorului acestui oribil atac. Organizația face un nou apel către forțele de poliție din întreaga țară să intervină prompt în rezolvarea rapidă a acestor cazuri, pentru a descuraja valul de violențe împotriva câinilor străzii.

Un comentator de pe site-ul B365.ro își asumă fapta și explică și cum a mutilat cățelușa, așa încât Vier Pfoten s-a adresat Poliției pentru a-l repera pe respectivul cetățean. 

Cookies