Noi imagini cu cele două loturi din Autostrada de Centură a Capitalei. În ce stadiu se află lucrările

30 apr. 2022
5101 Afișari
Noi imagini cu cele două loturi din Autostrada de Centură a Capitalei. În ce stadiu se află lucrările
Noi imagini cu cele două loturi din Autostrada de Centură a Capitalei. În ce stadiu se află lucrările. Sursa foto: Hotnews

Apar noi informații cu privire la lucrările de construcție ale Centurii Capitalei. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat imagini de la fața locului și a adus o serie de precizări privind situația în care se află acum șantierele, dar și ce va urma să se desfășoare acolo în perioada următoare.

Actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a publicat pe pagina sa de Facebook o serie de cadre de la Loturile 1 și 2 ale Autostrăzii de Centură a Capitalei A0. De asemenea, acesta a transmis și informații cu privire la stadiul în care se află lucrările, care sunt pașii ce urmează a fi puși în practică, dar și când ar urma să fie gata lucrările.

Autostrada de Centură a Capitalei. Care e stadiul lucrărilor la Loturile 1 și 2

Potrivit informațiilor transmise de ministrul Transporturilor, lucrările au avansat recent, în prezent stadiul de completare al acestora fiind de 33,7%  pentru Lotul 1, respectiv 50% pentru Lotul 2. De asemenea, pe cele două loturi, care au o lungime totală de 33,23 kilometri, constructorul trebuie să construiască în total 29 de poduri și de pasaje care vor presupune montarea a 1460 de grinzi.

Până în acest moment au fost montate 24 de grinzi pe Lotul 1 al șantierului, și 452 de grinzi pe Lotul 2, potrivit lui Sorin Grindeanu. Trei grinzi metalice au fost montate joi noapte la una dintre deschiderile pasajului rutier care traversează Autostrada Soarelui A2.

După ce se va încheia sezonul estival vor fi impuse noi restricții temporare de circulație, pentru a se monta alte grinzi la structurile amplasate pe cele două loturi. Termenul de finalizare al lucrărilor potrivit contractului pentru cele două loturi din sectorul de sud al Autostrăzii de Centură este anul 2023.

Lotul 3 al Autostrăzii de Centură a acumulat întârzieri însemnate, anunță ONG-ul Pro Infrastructura

Asociația Pro Infrastructura a tras un semnal de alarmă în această săptămână cu privire la lucrările de la Lotul 3 al Autostrăzii de Centură a Capitalei. Astfel, compania greacă de construcții Aktor a acumulat întârzieri însemnate, ce sunt estimate la circa un an încă din faza de proiectare.

„În condițiile întârzierii-mamut (12 luni) din faza de proiectare, mobilizării foarte slabe și problemelor pe care încă le are cu partenerul de asociere neserios (românii de la Euroconstruct), ne vine greu să credem că Aktor își va respecta angajamentele contractuale și va putea da în folosință cel mai important segment din A0 Sud la finalul anului 2023, termen încă posibil DACĂ antreprenorul va reuși să treacă într-o treaptă de viteză superioară”, a transmis ONG-ul.

Cookies