Noi filmări cu gafe la paradele de 1 Decembrie. Un jandarm a căzut de pe cal în București, lângă Arcul de Triumf

02 dec. 2021
1363 Afișari
Noi filmări cu gafe la paradele de 1 Decembrie. Un jandarm a căzut de pe cal în București, lângă Arcul de Triumf
Noi filmări cu gafe la paradele de 1 Decembrie. Un jandarm a căzut de pe cal în București, lângă Arcul de Triumf

Un jandarm a fost filmat în timp ce se străduia să încalece pe cal, iar în cele din urmă a căzut din șa. Situația stânjenitoare a avut loc miercuri, la București în zona Piața Presei Libere, în timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada militară de 1 Decembrie.

Tentativa eșuată a jandarmului de a urca pe cal a fost filmată de un spectator la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf. În imaginile video distribuite pe Facebook de Radu Dragomir se vede cum jandarmul încercă cu stângăcie să urce pe cal, în cele din urmă alunecând din șa.

„A lucrat și la Buckingham, în garda Lisavetei (garda Reginei Elisabeta a II-a – n.r), a comentat autorul înregistrării video care s-a viralizat ulterior pe Facebook.

Reacția oficială a Jandarmeriei Române

Jandarmeria Română a dezaprobat lipsa de pregătire a jandarmului și a transmis printr-un comunicat că ”a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă”.

„În legătură cu imaginile apărute în mediul online, în care un jandarm a fost surprins într-o situație reprobabilă, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Incidentul a avut loc în data de 1 decembrie a.c., în zona Pieței Presei Libere.

Bărbatul în cauză este angajat al unității noastre. La intrarea în serviciu, acesta, împreună cu toți ceilalți colegi, au fost verificați de șeful nemijlocit, nefiind constatate situații care să împiedice executarea serviciului.

Pentru evitarea unor astfel de situații viitoare, a fost constituită o comisie de cercetare disciplinară prealabilă, în vederea aplicării măsurilor legale ce se impun.

Jandarmeria Capitalei dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament individual izolat, care aduce atingere onoarei şi demnităţii militare.

Ca de fiecare dată, instituția noastră se delimitează de orice formă de toleranță asupra încălcării legilor și a regulamentelor militare după care funcționează.

Reiterăm faptul că nu vom tolera nicio formă de abatere de la principiile solide pe care este clădită instituția noastră și vom comunica, în continuare, cu celeritate, concluziile verificărilor pe care le-am demarat.”, a comunicat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Incident și la Cluj-Napoca: jandarmii au mărșăluit nesincronizați

O situație stânjenitoare a avut loc de 1 Decembrie și la Cluj-Napoca unde jandarmii care au participat la defilare au fost total nesincronizaţi, iar imaginile care au suprins mișcarea dezarticulată a acestora s-au viralizat rapid.

Stângăcia jandarmilor a fost urmată de scuze publice. „Astfel de momente denotă lipsă de pregătire”, a anunțat Jandarmeria Română, după ce imaginile au ajuns pe rețelele de socializare.

Cookies