ARHIVA B365

Noi dezvăluiri în cazul tunului imobiliar de 6 milioane de euro pentru un teren din baza Olimpia

Autorităţile române au plătit 6 milioane de euro pentru un teren de 11.800 mp, din cartierul Vitan. Preţul plătit a fost supraevaluat cu 70%, potrivit unui raport de audit intern efectuat de Ministerul Tineretului şi Sportului citat de Gazeta Sporturilor. Tranzacţia a fost făcută în 2010, după ce ANST a cerut reintroducerea terenului în circuitul sportiv. 

„O treime a unui teren de rugby părăginit și o margine de bază sportivă în Vitan au fost achiziționate cu 6 milioane de euro de către statul român, un preț despre care raportul de audit al ANST susține că a fost supraevaluat cu 70%. Se confirmă planul de jaf imobiliar de la clubul Olimpia, despre care ziarul scrie din august 2010! Achiziția terenului de 11.800 de metri a fost făcută în decembrie 2010, sub mandatul ministrului Daniel Funeriu, pe când sportul era condus de Doina Melinte și directoarea bazei Olimpia era Mihaela Neagu”, scria în urmă cu aproximativ o lună Cătălin Tolontan, pe blogul personal.

Între timp, ancheta Gazetei Sporturilor a relevat noi detalii cu privire la acest caz. Astfel, se pare că soția lui Alin Cârstoiudirectorul juridic din Ministerul Tineretului și Sportului a primit bani lunar, timp de un an și jumătate, de la clubul Olimpia, în lipsa unui contract. Se pare că Roxana Crăciuneanu ar fi primit lunar circa 1.000 de lei, însumând în decursul a doi ani un total de 3.500 de euro, de la clubul sportiv.

Clubul Sportiv plătea banii în numele unui fost angajat, Ciprian Rădăvoi, fost ziarist, care acum are o fermă undeva la granița dintre Thailanda și Cambodgia, relatează Cătălin Tolontan.

Soțul acesteia a declinat implicarea soției sale în acest caz, deși a recunoscut că este posibil ca soția sa a primit banii în contul unei datorii pe care o avea față de ea angajatul Olimpia. În replică, angajatul Olimpia a spus că nu a avut niciodată o astfel de datorie și nu o cunoaște pe soția lui Alin Cârstoiu.

Citiți și Tun imobiliar de 6 milioane euro, la Ministerul Tineretului şi Sportului, cu un teren din Capitală


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button