Noi detalii privind japoneza ucisă în Otopeni: suspectul a fost prins datorită telefonului tinerei

de:
21 aug. 2012
2 Afișari
Noi detalii privind japoneza ucisă în Otopeni: suspectul a fost prins datorită telefonului tinerei

După noi audieri, anchetatorii au stabilit că în noaptea de 15 august tânăra a fost acostată de principalul suspect în acest caz, Vlad Nicolae, în incinta aeroportului Henri Coandă, anunţă Jurnalul Naţional. Acesta s-a oferit să o ajute pe fată să gasească un taxi, pentru ca ea să ajungă în Gara de Nord, de unde urma să ia trenul spre Craiova. Yurika i-a acceptat ajutorul şi cei doi au mers împreună prin parcarea aeroportului şi au urcat într-un taxi.

Vlad Nicolae i-ar fi cerut apoi şoferului lui să oprească, spunându-i tinerei, în engleză, că de aici o va ajuta el să ajungă la gară. Deşi gara era mult mai departe, taximetristul a oprit totuşi şi i-a lăsat pe cei doi pe marginea drumului. Apoi a plecat, căutând pe şosea o zonă fără separatoare de trafic, pe unde să poată întoarce maşina spre Bucureşt. I-a văzut apoi pe cei doi, după aproximativ 2 minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Două zile mai târziu, în acelaşi loc, a fost descoperit cadavrul victimei.

Poliţiştii l-au găsit pe suspect datorită telefonului japoneze, pe care-l furase acesta şi-l însuşise Anchetatorii au dispus localizarea telefonului mobil al victimei imediat după ce au identificat-o şi au ajuns astfel la Nicolae Vlad. Taximetristul l-a recunoscut ca fiind individul cu care a lăsat-o la marginea pădurii pe tânăra ucisă.

Cu toate acestea, Nicolae Vlad nu recunoaşte comiterea crimei. Supus la testul poligraf, el a dovedit însă că are comportament simulat.

Până în acest moment al cercetărilor, la data de 18.08.2012 procurorii au formulat propunere de arestare preventivă  a agresorului pentru o durată de 29 zile, începând cu data de 19.08.2012.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea  şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului  pentru o durată de 29 zile. De asemenea, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului ,a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează a fi efectuată în zilele următoare.

Cookies