Noi detalii în cazul accidentului de pe Lacul Snagov: A murit pe loc

de:
17 iun. 2015
0 Afișari
Noi detalii în cazul accidentului de pe Lacul Snagov: A murit pe loc

Ambarcaţiunea de viteză condusă de Alexandru Popescu, de 27 de ani, moştenitorul unuia dintre cei mai bogaţi români,  a trecut pur şi simplu peste barca în care se aflau 5 oameni. Unul dintre ei a fost ucis pe loc.

Barca condusă de tânărul care a provocat accidentul a fost ridicată abia astăzi de poliţişti pentru a fi expertizată, anunță Digi24. Dar mai întâi, ambarcațiunea a fost mutată de pe un mal pe altul, fără să se ţină cont de eventualele probe care ar fi putut fi distruse în această manevră. Abia apoi barca a fost adusă în Bucureşti.

Cea de-a doua probă importantă în dosar, barca distrusă în întregime, este încă pe fundul lacului şi va fi scoasă la suprafaţă pe cheltuiala proprietarului. Timp de trei zile ambarcaţiunea de mare viteză care a spulberat o altă barcă de pe lac a fost lăsată la ţărm, fără să fie cercetată de criminalişti.

În Snagov, patronul localului care şi-a pierdut un apropiat în accident a mers încă o dată la faţa locului. A încercat să afle singur cum a fost posibilă tragedia. Zona în care a avut loc accidentul este des frecventată de ambarcaţiuni de agrement.

Motiv pentru care limita de viteză este fixată la aproximativ 25 de mile marine, aproximativ 40 de kilometri pe oră. În realitate viteza avută de barca condusă de Alexandru Popescu, de 27 de ani, moştenitorul unuia dintre cei mai bogaţi români, ar fi fost mult mai mare, cred martorii. Barca acestuia a trecut pur şi simplu prin ambarcaţiunea de mici dimensiuni care transporta cele 5 persoane. Victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani nu a avut nicio şansă în urma impactului.

Bărbatul a fost izbit în plin de ambarcaţiunea de mare viteză. Alexandru Popescu, tânărul care ar fi provocat accidentul a declarat anchetatorilor că nu a observat în faţa lui o altă barcă. De altfel acesta a fost găsit cu o alcoolemie de 0,85, după recoltarea probelor de sânge.

Accidentul de pe lacul Snagov ridică însă o nouă problemă legislativă. Pe apă, legea nu se aplică asupra conducătorului băut decât dacă este la cârma unei ambarcaţiuni de mari dimensiuni, nu şi pe bărcile de agrement. Chiar şi aşa Alexandru Popescu riscă să fie închis pentru vătămare corporală şi ucidere din culpă.

Cookies