ȘTIRI

Noi condiții pentru organizarea nunților și botezurilor de la 1 iunie

Klaus Iohannis a anunțat noi condiții pentru organizarea nunților și botezurilor de la 1 iunie în România.

De la 1 iunie vor fi noi condiții pentru organizarea nunților și botezurilor de la 1 iunie. Conform declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis joi se vor putea organiza nunți și botezuri la interior, în anumite condiții.

Noi condiții pentru organizarea nunților și botezurilor de la 1 iunie

Astfel, se vor putea organzia nunți și botezuri cu până la 70 de persoane, de la 1 iunie, cu condiția ca participanții să fie vaccinați anti-COVID și organizatorul să garanteze acest lucru.

Președintele a anunțat joi și că din data de 15 mai 2021, se elimină portul măștii în exterior și restricțiile de noapte.

Calendarul relaxărilor restricțiilor în România:

Prima etapă de relaxare e în 15 mai, următoarea etapă e 1 iunie, apoi 1 iulie și 1 august.

Din 15 mai se elimină portul măștii la exterior cu câteva excepții (piețele, târgurile, stațiile de transport public, mijloacele de transport public).

Din 15 mai se elimină restricțiile de circulație noapte și se elimină restricțiile de funcționare ale magazinelor.

La nunți, botezuri, mese festive – de la 1 iunie pot participa la exterior maxim 70 de persoane. La interior pot participa maximum 50 de persoane. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, dispar restricțiile.

În sălile de sport, dacă organizatorul garantează că toți participanții sunt vaccinați, numărul de persoane poate crește.

Școli: noi păstrăm normele care țin de rata de incidență (cele trei scenarii). E previzibil ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală”, a transmis președintele Klaus Iohannis joi într-o conferință de presă.

Președintele mizează pe vaccinare

”Am discutat despre pandemie, despre campania de vaccinare şi despre măsuri de relaxare. Peste un an de zile a durat până acum pandemia, a fost multă, prea multă suferinţă în România şi îmi pare rău pentru toţi cei care au suferit, însă trebuie să ne amintim şi de cei care au făcut posibilă genstionarea acestei pandemii. Trebuie să ne fie foarte clar că suntem în pregătire pentru România post-pandemică”, a declarat Iohannis după şedinţa de lucru cu premieurl şi cu mai mulţi miniştri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button