ESENTIAL

Noi condiţii de intrare în Grecia. Se acceptă și testele rapide

Noi condiţii de intrare în Grecia. Potrivit noilor reglementări, statul elen acceptă acum şi testele rapide.

Noi condiţii de intrare în Grecia. Statul elen a actualizat condiţiile de întrare în ţară. Astfel, se menţin toate măsurile de prevenţie şi de izolare socială aflate în vigoare până la data de 03.07.2021, noi măsuri urmând a fi anunţate în funcţie de evoluţiile situaţiei epidemiologice, informează MAE.

Pentru cursele aeriene interne măsurile se prelungesc până la data de 05.07.2021.

În intervalul 26.06–03.07.2021, intrarea pe teritoriul R. Elene este permisă în continuare, tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de provenienţă ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării.

Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniţi.  Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează aleatoriu după intrarea în Grecia, măsura fiind valabilă în continuare.

Noi reglementări ale autorităţilor elene urmează a fi anunţate în zilele următoare.

Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu se aplică în cazul minorilor cu vârsta de până în 12 ani.

Persoane vaccinate pot intra, în continuare, în Grecia.  Potrivit noilor reglementări, statul elen acceptă acum şi testele rapide.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button