Noi condiţii de intrare în Germania. Se aplică chiar de azi

01 aug. 2021
278 Afișari
Noi condiţii de intrare în Germania. Se aplică chiar de azi
Autorităţile au stabilit noi condiţii de intrare în Germania

Autorităţile au stabilit noi condiţii de intrare în Germania, acesta aplicându-se chiar de duminică, 1 august.

Sunt noi condiţii de intrare în Germania. Autoritățile au revizuit regulile, în contextul pandemiei de Covid-19, anunță Ministerul Român de Externe.

Astfel, începând de duminică, 1 august, cei care vor să intre în Germania trebuie să prezinte fie dovada vaccinării anti-Covid, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test.

Noi condiţii de intrare în Germania

Potrivit informațiilor publicate de autoritățile germane, începând cu data de 1 august 2021, toate persoanele cu vârsta de cel puțin 12 ani trebuie să prezinte, la intrarea pe teritoriul Republicii Federale Germania, fie dovada vaccinării împotriva Covid-19, fie dovada trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test Covid-19.

MAE precizează că documentele pot fi prezentate pe hârtie sau în format electronic și trebuie redactate într-una dintre limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Foarte important este faptul că dovada vaccinării este acceptată numai dacă schema de vaccinare arată că imunizarea s-a făcut cu un vaccin omologat la nivelul Uniunii Europene și este completă, trecând cel puțin 14 zile de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării se face în baza unui test de laborator efectuat cu cel puțin 28 de zile, dar nu cu mai mult de 6 luni înainte de intrarea pe teritoriul german.

Dovada testării pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 se face prin prezentarea rezultatului negativ al unui test tip PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul german sau al unui test antigen efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Regulile se aplică indiferent de modalitatea de acces pe teritoriul german (aeriană, terestră, navală).

În România, de la 1 august, a intrat în vigoare o nouă hotărâre CNSU. Au apărut o serie de modificări importante privind lista țărilor în funcție de rata de incidență a COVID-19. Grecia, una dintre destinațiile preferate de români, a intrat în zona roșie.

Cookies