Noi condiții de călătorie în Spania pentru români. Se aplică de astăzi

21 iun. 2021
134 afișări
Noi condiții de călătorie în Spania pentru români. Se aplică de astăzi

Ministerul Afacerilor Externe precizează că există noi condiții de călătorie în Spania pentru români. Acestea urmează să se aplice chiar de astăzi, luni, 21 iunie.

Noi condiții de călătorie în Spania. Autorităţile de la Madrid au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Spaniei pentru persoanele care sosesc din România.

Astfel, începând de astăzi, ca urmare a deciziei autorităţilor spaniole, România nu se mai află în categoria statelor cu risc de infectare.

Condiții de călătorie în Spania. Fără test PCR

Cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.

Lista actualizată se poate consulta accesând pagina de internet https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm. 

Totodată, MAE precizează că rămâne valabilă obligaţia ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es

În situaţia în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informaţiilor furnizate. Ulterior completării formularului, se va genera un cod unic QR de sănătate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul/portul de destinaţie. Dacă formularul va fi semnat din aplicaţie, acesta va apărea în secţiunea „Călătoria mea”, iar utilizatorul va recepţiona şi un e-mail care poate fi imprimat.

Recomandăm și: Condițiile de intrare în Grecia s-au modificat

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Madrid +34/917.344.004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii  Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu situaţii deosebite, cu caracter de urgenţă (ex.: decese, accidente cu victime, situaţii de pericol, calamităţi sau cu caracter extraordinar) au la dispozitie telefonul de urgenţă al Secţiei Consulare: +34/669.362.202.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet  http://www.mae.ro/node/51930  şi http://madrid.mae.ro, informarea temeinică anterior efectuării deplasărilor în străinătate, precum şi respectarea cu stricteţe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de Covid 19.

Cookies