Noi condiții de călătorie în Cipru pentru români. Vezi de ce ai nevoie pentru a călători dacă nu te-ai vaccinat

27 mai 2021
83 Afișari
Noi condiții de călătorie în Cipru pentru români. Vezi de ce ai nevoie pentru a călători dacă nu te-ai vaccinat

Autoritățile din Cipru au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul insulei din Marea Mediterană. Prin urmare, de joi, 27 mai, românii care nu pot dovedi că s-au vaccinat pot merge în Cipru doar dacă prezintă un test PCR negativ.

De joi, 27 mai, oficialii ciprioți au inclus România pe lista statelor cu risc mediu de infectare (categoria portocalie), astfel că persoanele care călătoresc din România și care nu dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 eliberat de autoritățile competente pot intra pe teritoriul Republicii Cipru doar dacă prezintă un test molecular de tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior călătoriei. Această măsură se ia în cadrul adulților și a minorilor cu vârste cuprinse în intervalul 12-17 ani. Copiii cu vârsta sub 12 ani nu trebuie să prezinte un test negativ la graniță, potrivit Digi24

Persoanele care dețin un certificat de vaccinare anti-COVID 19 pot călători în Cipru fără restricții de pe 10 mai

Membrii de familie ai cetățenilor ciprioți (soț/soție de naționalitate străină, copiii minori și părinții acestora) și cetățenii străini cu rezidență în Republica Cipru pot intra pe teritoriul cipriot fără a prezenta un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, însă trebuie să efectueze un test când ajung în Cipru și să intre în autoizolare până la recepționarea rezultatului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, începând cu data de 10 mai 2021, toate persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, care atestă efectuarea schemei complete de vaccinare, respectiv a celor două doze (în cazul unui vaccin efectuat în două doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat în doză unică, precum Johnson&Johnson), eliberat de autoritățile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligația de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, dacă documentul este emis în alt stat decât România, atunci certificatul trebuie redactat și în limba engleză.

Cei care intră în Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie completată cu o zi înainte de deplasare

MAE subliniază că toate persoanele care intră pe teritoriul Republicii Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Această autorizație e disponibilă pe portalul Cyprus Flight Pass – Application Process și include date legate de deținerea unui certificat de vaccinare anti-COVID 19 sau un test PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2. Documentul care atestă fie vaccinare, fie testarea trebuie prezentat autorităților din Cipru în momentul sosirii.

Întregul set de condiții de intrare în Republica Cipru poate fi consultat pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Cookies