Noi blocuri incluse în programul de REABILITARE TERMICĂ în București.LISTA BLOCURILOR din Sectorul 3

de:
28 nov. 2014
22 Afișari
Noi blocuri incluse în programul de REABILITARE TERMICĂ în București.LISTA BLOCURILOR din Sectorul 3

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. Potrivit unui anunţ de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), Primăria Sectorului 3 va plăti 15.092.562 lei cu TVA (12.171.421,02 fără TVA) adică aproximativ 3,4 milioane de euro pentru „Execuție lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 3 – Eficiența Energetică 2EE2” pentru un număr de 10 blocuri.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI. LISTA BLOCURILOR:

– Blocul PM 71, STRADA LIVIU REBREANU NR.32 B

– Blocul 6 A, STRADA CAMPIA LIBERTATII NR.31

– Blocul 6 BIS, BULEVARDUL CAMIL RESSU NR. 20

– Blocul Z1, Sos. Odobesti nr. 5

– Blocul V13, Str. Odobești nr. 9

– Blocul 2, Strada Buhuși nr. 4

– Blocul L21, Str. Copaceni nr. 3

– Blocul L24, Str. Copaceni nr. 7

– Blocul G5, Strada Horbotei nr. 4

– Blocul S1A, Str. Camil Ressu nr. 76

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI. Din cele 6 oferte primite, autoritățile au desemnat câștigătoare asocierea de firme care a venit cu oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Lucrările de reabilitare vor fi asigurate de CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. (lider de asociere) cu o cifră de afaceri de 103,21 milioane de euro în 2012, potrivit datelor afișate pe site-ul firmei, și firma SC. CONCELEX SRL.

Potrivit declarației de participanți SC CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. are următorii subcontractanți: SC PLUS CONFORT SRL, SC ERBASU EDIL CONSTRUCT SA și SC ERBASU TOTAL CONSTRUCT SA, iar CONCELEX SRL poate subcontracta lucrările către SC MODULEX GROUP SRL și SC CON GAZ PREST SRL.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI: Potrivit datelor centralizate de administraţia locală, în programul de reabilitare termică din Sectorul 3 sunt incluse, în prezent, 1.477 blocuri. LISTA COMPLETĂ a imobilelor poate fi descărcată de aici.

Primăria Sectorului 3 a mai inițiat pe SEAP în luna august o licitație în valoare de peste 193 milioane euro cu TVA) pentru execuţia de lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din Sectorul 3 al Capitalei, contractul nefiind atribuit încă. Detalii AICI.

REABILITARE TERMICĂ BUCUREŞTI: Primăria Sectorului 3 a contractat un împrumut în valoare de 100.000.000 lei ce va fi utilizat pentru finanțarea rambursabilă internă pentru lucrări de investiții de interes local, aprobate de Consiliul Local Sector 3. Banii vor fi folosiți pentru continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din sectorul 3, program ce reprezinta o prioritate în campania electorală a primarului social-democrat Robert Negoiță. B365.ro a scris aici despre împrumutul contractat de Primăria Sectorului 3.

CITEȘTE ȘI: Contract de 193 de milioane de euro, la Primăria lui Negoiță

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI: Primele contracte vizând reabilitarea termică a locuinţelor, din bani europeni, din Capitală au fost semnate de Agenţia de Dezvoltare Regională Bucureşi-Ilfov (ADRBI), la finele lunii mai, cu Primăria Sectorului 3. Astfel, prin intermediul celor trei contracte de finanţare, 34 de blocuri din Capitală vor fi reabilitate termic cu fonduri europene, lucrările urmând să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Spre deosebire de programul de reabilitare termică a blocurilor derulat de primăriile de sector din Capitală din bugetul local, unde contribuţia locatarilor este zero, în cazul imobilelor reabilitate termic cu bani europeni locatarii vor plăti o cotă-parte de până la 30% din costurile totale.

Astfel, potrivit prevederilor legale în vigoare, costurile de reabilitare termică a blocurilor cu bani europeni vor fi suportate în proporţie de 60% de Uniunea Europeană, restul de 40% revenind împreună primăriei şi asociaţiei de proprietari, respectiv locatarilor blocurilor în cauză. Însă, sumele ce trebuie plătite de locatari sunt la fiecare administraţie de proprietari, în funcţie de veniturile vecinilor din bloc, între 10-30% din total, după cum urmează:

– 30% contribuţia autorităţii publice locale şi 10% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 euro;

– 20% contribuţia autorităţii publice locale şi 20% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 euro;

– 10% contribuţia autorităţii publice locale şi 30% contribuţia asociaţiei de proprietari, în condiţiile în care mai mult de 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 euro. 

CITEȘTE ȘIPrimarul Negoiţă vrea să dea 7 mil. euro pentru consultanţă la reabilitarea termică a blocurilor

REABILITARE TERMICĂ BUCUREȘTI: La sfârşitul anului 2013, Consiliul Local Sector 3 a aprobat un proiect de hotărâre ce prevede că Primăria poate prelua iniţial contribuţia asociaţiei de proprietari cu condiţia ca banii să fie recuperaţi ulterior de la proprietari în termen de cel mult zece ani. În acest caz, banii pentru reabilitarea termică a blocurilor vor fi plătiţi de administraţia locală, urmând ca locatarii să îi înapoieze pe parcursul a zece ani, din care cinci ani sunt consideraţi ca perioadă de graţie, deci fără plată.

Cookies