Noi benzi unice STB în București. Autobuzele liniei 335 vor circula pe zona de tramvaie

30 iun. 2022
14181 Afișari
Noi benzi unice STB în București. Autobuzele liniei 335 vor circula pe zona de tramvaie

Începând de vineri, 1 iulie 2022, linia de transport public 335 va funcționa pe calea de rulare a tramvaielor, pe anumite tronsoane, și va avea opriri pe câteva peroane de tramvaie.

STB SA precizează că aplică astfel o măsură de fluidizare a transportului public și extinde banda unică pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai.

Totodată, din 1 iulie, vor fi suspendate stațiile de autobuz „Piața Iancului” (situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa‟) și „Şos. Mihai Bravu 88” (situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre terminalul „Faur‟).

Autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvai din stațiile:

  • „Piața Iancului‟ (situată pe Șos. Iancului, pe sensul Bucur Obor),
  • „Lizeanu‟, „Dr. Grozovici‟, „Vasile Lascăr‟
  • „Stadion Dinamo‟, situate pe Șos. Ștefan cel Mare, pe ambele sensuri.

Linia 335 va funcționa pe calea de rulare a tramvaielor pe următoarele tronsoane:

pe sensul spre terminalul „Complex Comercial Băneasa”: pe Șos. Iancului, ȋntre Str. Măgura Vulturului și Șos. Mihai Bravu; pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Șos. Iancului și Bd. Ferdinand și pe Șos. Ștefan cel Mare; de la ieșirea din rondul Bucur Obor și Calea Floreasca;

pe sensul spre terminalul „Faur”: pe Șos. Ștefan cel Mare, ȋntre Calea Dorobanți și intrarea ȋn rondul Bucur Obor; pe Șos. Mihai Bravu, ȋntre Bd. Ferdinand și Șos. Iancului.

 

Alte autobuze STB care circulă pe liniile de tramvaie

Recent, pe Șos. Olteniței, autobuzele liniilor N106 și N112 circulă noaptea pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șos. Olteniței, pe ambele sensuri.

Acest proiect a fost deja implementat cu succes, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie 2020, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 și 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 și 46.

Ulterior, proiectul s-a extins și pentru autobuzele liniilor 143, 682 și R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.

Autobuzele liniei 232 circulă din 2020 pe calea de rulare a tramvaielor de pe Șoseaua Olteniței între Piața Eroii Revoluției şi Piața Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” și între Str. Netea şi Str. Şura Mare – pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”.

Totodată, a fost implementat un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic și s-a separat traficul rutier general de linia de tramvai.

Îți recomandăm să citești:

Cookies