Noi avarii la apă caldă și căldură în București. Sute de mii de oameni sunt afectați. Lista Termoenergetica (fostul RADET) se mărește de la o zi la alta

20 oct. 2021
838 Afișari
Noi avarii la apă caldă și căldură în București. Sute de mii de oameni sunt afectați. Lista Termoenergetica (fostul RADET) se mărește de la o zi la alta
Noi avarii la apă caldă și căldură în București. Lista Termoenergetica se mărește de la o zi la alta. Sute de mii de oameni afectați

Apar noi avarii la apă caldă și căldură în București și în momentul de față sute de mii de oameni sunt afectați de problemele la rețeaua de apă și termoficare. Mai mult, lista Termoenergetica se mărește de la o zi la alta și a ajuns la 39 de pagini, asta după ce săptămâna trecută număra doar 29 de pagini de avarii.

Apar noi și noi avarii la apă caldă și căldură în București, cel puțin asta arată miercuri lista Termoenergetica (fostul RADET) actualizată, care se mărește de la o zi la alta. Sute de mii de oameni, din toate sectoarele Capitalei, sunt afectați în prezent de această situație. Pe lângă faptul că două CET-uri nu funcționează și întreg sistemul de termoficare își desfășoară activitatea deficitar, există și o serie de avarii mari provocate de spargerea unor țevi de apă caldă învechite care nu au mai făcut față presiunii apei.

Lista completă de avarii a Termoenergetica (fostul RADET)

Mai jos puteți verifica lista completă de avarii, updatată la zi de compania municipală Termoenergetica.

Vezi aici lista completă a avariilor anunțate pentru București, în toate sectoarele

În același timp, Termoenergetica (fostul RADET) a anunț că cazul în care aveți diferite probleme cu furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi/sau căldură, iar adresa dumneavoastră nu se regăseşte în listele publicate pe site, trebuie sunat la dispeceratele de sector sau la operatori call-center disponibili non stop la numerele de telefon: TELVERDE – 0800820002 (apel gratuit) și 0319442.

Situația este drastică în București din cauza avariilor

Avariile din București au provocat foarte multe neplăceri, iar iarna este extrem de aproape. Mai mult, după cum ne avertiza și primarul Nicușor Dan, situația nu se va îmbunătăți prea curând. Două dintre CET-uri nu funcționează pe motiv că nu își permit să folosească gaz scump pentru a da căldură în această perioadă, deoarece că ar ieși în pierdere. De asemenea, starea sistemului este deficitară și nu există destulă presiune în rețea pentru a oferi agent termic în limite normale la toată lumea.

Nu în ultimul rând, autoritățile au anunțat încă de ieri că prețul gigacaloriei va crește. Între timp, directorul Termoenergetica ne recomandă calorifere electrice și boilere electrice pentru căldură. Claudiu Creţu, ne recomandă achiziționarea unui calorifer electric și montarea unui boiler electric pentru această iarnă. Practic, sunt semne clare că trebuie să ne pregătim serios dacă nu vrem să înghețăm.

„Avariile pot apărea oriunde. Am avut săptămâna trecută câteva zile în care nu am avut apă caldă şi căldură. Pentru spălat există soluţia de boiler electric, e câteva sute de lei, pentru momentele când există avarii. Da, eu mi-am pus un boiler electric din cauza acestor avarii”, a explicat directorul Termoenergetica (fostul RADET), Claudiu Creţu, marţi, la Antena 3.

Cookies