Noi avarii anunțate de Termoenergetica în București. Sute de blocuri din Sectoarele 2, 4, 5 și spitalele Matei Balș și Colentina rămân fără apă caldă

02 sept. 2021
450 Afișari
Noi avarii anunțate de Termoenergetica în București. Sute de blocuri din Sectoarele 2, 4, 5 și spitalele Matei Balș și Colentina rămân fără apă caldă
O nouă avarie anunțată de Termoenergetica în București. Sute de blocuri din Sectoarele 2, 4, 5 și spitalalele Matei Balș și Colentina rămân fără apă caldă. sursa foto: b365.ro

O nouă avarie a fost anunțată de Termoenergetica în București. Se pare că sute de blocuri din Sectoarele 2, 4, 5, alături de spitalalele Matei Balș și Colentina, rămân fără apă caldă în perioada imediat următoare până săptămâna viitoare.

Joi, compania municipală Termoenergetica a anunțat o serie de noi avarii în rețeaua de termoficare din București, asta după ce zilele trecute aproape 1.200 de blocuri și locuințe au rămas de asemenea fără apă caldă. De azi, 2 septembrie, rămân fără termoficare încă vreo 180 de blocuri din sectoarele 2, 4 și 5, alături de instituții și spitalele „Matei Balş” şi Colentina.

Avarii noi anunțate de Termoenergetica până săptămâna viitoare

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a a transmis că începând de azi, 2 septembrie, adică joi, au loc lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 şi 5 din București, Astfel, rămân fără apă caldă 177 de blocuri, instituții, precum și Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” şi Spitalul Colentina.

Unde au loc avariile, ce zone cuprind și când va fi remediată situația.

Potrivit Termoenergetica, au loc următoarele lucrări de remediere pentru aceste avarii survenite:

1. Conducta Magistralei DN 800 în porțiunea cuprinsă între Camera de Comerț și Palatul Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru 60 blocuri și instituții din sectoarele 4 și 5 va fi sistată până marți, 7 septembrie 2021, ora 20.00;

2. Conducta DN 500 în porțiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu și Drumul Sării intersecție cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru 91 de blocuri din sectorul 5 va fi sistată până miercuri, 8 septembrie 2021, ora 20.00;

3. Conducta DN 700 pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu.

Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 22.00.

Furnizarea apei calde pentru Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina va fi oprită, având în vedere amplasarea acestor unități medicale pe traseul pe care se vor desfășura lucrările de remediere.

De asemenea, compania Termoeneregtica mai transmite că lucrările care au dus la aceste opriri de apă caldă sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță la iarnă, când primarul Nicușor Dan anunța că o să fie puțin mai bine decât anul trecut, dar nu cu mult.

În câțiva ani situația va fi mai bună în București

De asemenea, există mai multe licitații în curs pentru schimbarea a 40 de kilometri de conductă de termoficare. Mai mult, până în iarnă, adică până prin decembrie, în Sectorul 3 va mai fi montată o centrală provizorie care să ajute cu furnizarea agentului termic și să salveze din pierderile rețelei serios avariată de trecerea anilor și lipsa investițiilor și a reparațiilor.

Cookies