Noi audieri după tragedia de pe șantierul ilegal din centrul Bucureștiului. USR PLUS a depus o plângere penală cu dovezi importante

07 aug. 2021
246 Afișari
Noi audieri după tragedia de pe șantierul ilegal din centrul Bucureștiului. USR PLUS a depus o plângere penală cu dovezi importante
Noi audieri după tragedia de pe șantierul ilegal din Sectorul 3. USR PLUS a depus o plângere penală cu dovezi importante

Zilele acestea au avut loc noi audieri importante după tragedia de luni de pe șantierul ilegal din Sectorul 3, dechis chiar de o companie a Primăriei Sector 3. Mai mult, cireașa de pe tort, vreo cinci consilieri USR PLUS au depus recent o plângere penală cu privire la acest incident, alături de dovezi importante pentru anchetatori.

Dosarul accidentului teribil de pe șantierul ilegal de lângă Biblioteca Națională din centrul Bucureștiului continuă, cu toate că autoritățile par să paseze vina de la o instituție la alta în cazul lucrărilor care erau efectuate de o firmă a Primăriei Sectorului 3, dar fără să dețină avizele necesare demarării unei astfel de lucrări.

Muncitorii răniți pe șantier au fost aduși la audieri

Doi muncitori au murit și alți patru au fost răniți după ce un mal de pământ a căzut într-un șanț adânc de doi metri din curtea Bibliotecii Naționale. Recent au fost aduși la audieri și muncitorii care se aflau în spital. Aceștia au stat față în față cu procurorii, fiind preluați chiar din unitatea medicală pentru a oferi mai multe informații cu privire la cele întâmplate.

DIn primele informații se pare că muncitorul rănit a dat și el declarații, asta după numeroași colegi au recunoscut de asemenea că erau multe probleme legate de autorizațiile de construire în privința șantierului respectiv.

Administratorul firmei a dat și el declarații

Mai mult, administratorul firmei de construcții  Algorithm Residential S3, care aparține Primăriei Sector 3, a dat și el explicații cu privire la cele întâmplate în fața procurorilor, dar nu a vrut să ofere informații atunci când a terminat discuțiile cu anchetatorii.

Este vorba de Alin Radu Panait, un bărbat de 32 de ani, fost consilier PSD, referent la Universitatea de Teatru și Film din București și fost expert în achiziții la mai multe federații sportive. Se pare că acestea nu ar avea deloc însă experiență în construcții, chiar dacă este șeful Consiliul de administrație al companiei încă din 2017, când avea 28 de ani.

Mai mulți consilieri USR PLUS, plângere penală după tragedia de pe șantier

În prezent este deschis un dosar penal care vizează trei infracțiuni în urma tragediei de pe șantier și anume: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea legislației în muncă.

Recent, cinci consilieri USR PLUS din Sectorul 3 au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București după ce fost pe șantierul ilegal din centrul Capitalei, mai ales că aceștia au sesizat autoritățile încă din luna iulie în legătură cu ”lucrarea ilegală săvârșită din ordinul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță”.

Consilierii generali USR PLUS Ana Ciceală și Nicorel Nicorescu, consilierii locali USR PLUS Sector 3 Eugen Matei și Alexandru Sava și Teodora Stoian, consiliera ministrului Justiției, le-au trimis procurorilor o serie de imagini și înregistrări video de pe șantierul deschis în zona Esplanada, precum și numeroase mărturii cu privire la discuțiile avute cu primarul Robert Negoiță pe șantier.

Se cere demisia lui Robert Negoiță

„Dacă primarul Sectorului 3 mai are vreo fărâmă de decență sau onoare, ar trebui să își prezinte imediat demisia, ca responsabil moral al tragediei petrecute luni pe șantierul deschis nelegal din ordinul său”, mai spun consilierii USR PLUS.

„Din investigațiile și documentările noastre există indicii mai mult decât rezonabile ca tragedia în care și-au pierdut viața două persoane este rezultatul unui lant de nelegalități și abuzuri girate de primarul Robert Negoiță. M-aș fi așteptat ca, până la ora asta, Robert Negoiță să își fi dat deja demisia, fără a mai aștepta rezultatele anchetei penale. Ar fi fost gestul de minimă decență, ținând cont că în urma dispozițiilor lui s-a ajuns la pierderi de vieți umane”, a transmis
Ana Ciceală, consilier general USR PLUS.

Cookies