Noaptea Muzeelor la Primăria Capitalei. Puhoi de oameni și cozi imense. Mesaje pentru Nicușor Dan lăsate de vizitatori VIDEO

13 iun. 2021
107 afișări
Noaptea Muzeelor la Primăria Capitalei. Puhoi de oameni și cozi imense. Mesaje pentru Nicușor Dan lăsate de vizitatori VIDEO

Noaptea Muzeelor la Primăria Capitalei a fost un adevărat succes, asta dacă ținem cont de numărul mare de vizitatori și cozile la care doritorii au fost nevoiți să aștepte pentru a vizita sediul central al administrației bucureștene. Mai mult, oamenii au lăsat mesaje pentru Nicușor Dan.

Noaptea Muzeelor 2021 a inclus și o premieră anul acesta, via Nicușor Dan, după ce clădirea Primăriei Municipiului București a putut fi vizitată pentru prima dată de către cetățeni.

Clădirea, considerată monument arhitectural, a devenit locul de relaxare al cetățenilor în noaptea de sâmbătă, iar oamenii s-au înghesuit pentru a o vizita, scrie romaniatv.net.

Cozi imense încă de la primele ore

Încă de la orele deschiderii, în jur de ora 19.00, oamenii au început să se așeze la coadă pentru a intra în PMB.
Încă de la orele 20:00 se formase un șir lung de persoane.

Organizare eficientă

Din fericire organizarea a fost extrem de eficientă, oamenii intrau în grup de 30 de persoane, obligatoriu cu măști, iar turul ghidat al Primăriei București dura în jur de 30 de minute. Cetățenii au avut ocazia să afle detalii despre cum a fost construită clădirea, al cărei interior include detalii arhitecturale cu totul impresionante.

Expoziția Uranus, un adevărat succes

Publicul a avut de asemenea ocazia să afle despre istoria fostului cartier Uranus, care a fost distrus în epoca comunistă, iar în locul lui a fost construită Casa Poporului. Cetățenii au putut observa, pe o machetă minuțios creată, toate așezările umane distruse pentru a face loc Palatului Constituției și Catedrala Mântuirii Neamului, ambele proiecte, aflate în planul lui Ceaușescu încă dinainte de ’90.

Mesaje pentru Primărie și Nicușor Dan

După finalizarea turului ghidat din Primărie, publicul ieșea direct în grădina interioară a instituției, unde era amenjat un loc cu pereți din sticlă, pe care vizitatorii își putea scrie părerea despre „Bucureștiul de azi” , dar și despre cum ar vrea să arate „Bucureștiul de mâine”.

Majoritatea celor care își scriau cu nesaț și vehemență opiniile despre București, erau cei tineri. Multe dintre reproșurile aduse autorităților, cu privire la Bucureștiului de azi, era poluarea, lipsa apei calde, distrugerea zonelor cu potențial cultural.

Alți vizitatori au mai menționat că „Bucureștiul de azi” este este „poluat”, „neîngrijit”, „aglomerat”, „haotic”, „murdar și vesel”.

Cei melancolici au transmis Primăriei că „Mai păstrează ceva din farmecul vechiului Paris”, în timp ce alții mai pesimiști au notat că „București este un loc gri, fără veselie și cu gropi”.

Cookies