Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti din București

10 iun. 2021
154 Afișari
Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti din București

Casa Artelor Dinu Lipatti invită publicul sâmbătă, 12 iunie 2021, între orele 18:00 și 00:00, să descopere și să redescopere Casa în care a locuit pianistul și compozitorul Dinu Lipatti împreună cu familia sa și să se bucure de magia muzicii, la cea de-a III-a Ediție a Evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti din București

Maratonul cultural propus și realizat în parteneriat cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România și Fundația Regală Margareta a României include vizitarea Casei Lipatti, Expoziții, Recitaluri Extraordinare și o Proiecție de film despre viața și opera celui mai mare pianist român al tuturor timpurilor.

Astfel, de la orele 18:00, publicul este invitat să viziteze Casa Lipatti, o bijuterie arhitectonică amplasată în inima Capitalei, construită în anul 1902, unul dintre primele proiecte ale arhitectului Petre Antonescu, autor, printre altele al unor clădiri bucureștene emblematice precum Primăria Municipiului București, Arcul de Triumf sau Banca de Investiții. Cu această ocazie vor putea fi admirate, în interiorul casei, Expozițiile permanente „Viața și opera lui Dinu Lipatti” și „Familia Lipatti și prietenii” și vor fi ascultate Înregistrări celebre în interpretarea pianistului Dinu Lipatti.

De la orele 19:00, Bursierii Fundației Regale Margareta a României, din Programul „Tinere Talente” – Ovidiu Pintilie (chitară), Eudochia Dimitrița Sinița (canto), Eleonora Bordînc (violoncel), Daniel Dumitrașcu (pian), Mircea Dumitrescu (vioară) și Ionuț Diaconu (pian) – vor susține un Recital Extraordinar de muzică clasică. În program sunt incluse lucrări semnate de George Enescu, Dinu Lipatti, Franz Liszt, Frédéric Chopin, Tiberiu Brediceanu, Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Augustin Barrios-Mangore, Leo Brouwer și Serghei Rahmaninov.

De la orele 20:30, sunteți invitați să-i revedeți într-un Recital Extraordinar de Arii și Canțonete pe baritonii Iordache Basalic, Adrian Mărcan și Alexandru Chiriac alături de pianistul Alexandru Burcă. Programul include lucrări de G. Bizet, G. Donizetti, G. Rossini, W. A.Mozart, G. Verdi, E. Cannio, L. Denza, E. Capua, E. Curtis.

În ultima parte a serii, de la orele 22:00, în Curtea Casei Lipatti va fi proiectat filmul despre viața și opera Legendarului Dinu Lipatti intitulat „Dinu Lipatti, muzică și geniu”, o producție Trinitas TV, realizată de Mihaela Poenaru.

Te-ar mai putea interesa și: Ce faci când ești foarte îndrăgostită de Dinu Lipatti? Îi salvezi casa din mijlocul Bucureștiului și faci din ea templu al muzicii și al artelor

Programul „Tinere Talente” al Fundației Regale Margareta a României susține și promovează tineri artiști talentați din familii cu venituri mici, creând oportunități egale pentru tinerii artiști talentați care provin din familii cu posibilități materiale reduse, prin sprijinirea și promovarea talentului lor. Programul este destinat copiilor și tinerilor cu aptitudini artistice deosebite, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, care studiază în toată țara, la școlile și universitățile de artă și muzică.

Cookies