Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul se organizează în București și restul țării pe data de 14 mai

06 feb. 2022
932 Afișari
Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul se organizează în București și restul țării pe data de 14 mai
Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul se organizează în București și restul țării pe data de 14 mai | Sursă foto: Facebook-Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa"

Noaptea Muzeelor se va organiza anul acesta pe data de 14 mai. Anunțul a fost făcut de Dragoș Neamu, șeful departamentului de proiecte culturale și relații internaționale al Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Noaptea Muzeelor 2022

Anunțul despre organizarea evenimentului „Noapte Muzeelor” a fost făcut vineri, 4 februarie de Dragoș Neamu. Acesta a spus în postarea făcută pe Facebook că speră a anul acesta, după doi ani de pandemie, să se poată reveni la o ediție normală. În București Rețeaua Națională de Muzee din România va organiza această ediție a evenimentului în parteneriat cu ARCUB.

Un alt anunț făcut de Dragoș Neamu a fost despre logo-ul Nopții Muzeelor. Acesta a fost ale definitiv și s-a decis să se revină la cel din prima ediție. Un pitic de gradină simpatic, care ține în mână o lumânare aprinsă.

Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul se organizează în București și restul țării pe data de 14 mai | Sursă foto: Facebook-Dragos Neamu
Noaptea Muzeelor 2022. Evenimentul se organizează în București și restul țării pe data de 14 mai | Sursă foto: Facebook-Dragos Neamu

Edițiile trecute ale evenimentului

Anul trecut circa 190 de spații culturale au participat la acest eveniment. Astfel că, Noapte Muzeelor s-a desfășurat în 73 de localități din toată România. În primul an al pandemiei, când sectorul cultural a fost grav afectat de restricții, numărul muzeelor participante a fost mult mai mic. Doar 60 operatori culturali din țară au ales să participe la eveniment. Noaptea Muzeelor a avut loc atunci pe data de 14 noiembrie, iar majoritatea evenimentelor culturale desfășurate în cadrul acesteia au fost în mediul online.

În 2019, 150 de muzee și entități culturale din toată România au participat la Noapte Muzeelor. Acestea au strâns un număr impresionant de vizitator, aproape 1.000.000 de persoane.

Noapte Muzeelor a fost inițiată acum 16 ani de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Acesta este unul din cele mai importante și extinse evenimente de aste gen, fiind organizat acum în toată Europa. Publicul așteaptă în fiecare an evenimentul cu mare interes.

Cookies