NOAPTEA MUZEELOR 2015 la Muzeul Național de Artă al României. Program NOAPTEA MUZEELOR la MNAR

de:
14 mai 2015
0 Afișari
NOAPTEA MUZEELOR 2015 la Muzeul Național de Artă al României. Program NOAPTEA MUZEELOR la MNAR

NOAPTEA MUZEELOR 2015 MNAR BUCUREŞTI:

Program de vizitare: 19.00-04.00
Acces: gratuit
Adresă: Calea Victoriei 49-53, 010082

NOAPTEA MUZEELOR 2015 BUCUREŞTI:

În acest an, cu ocazia Nopţii Muzeelor, MNAR se alătură Reţelei Naţionale a Muzeelor din România pentru a protesta faţă de sărăcirea ireversibilă a patrimoniului muzeal naţional din cauza restituirilor de bunuri culturale şi clădiri care au adăpostit muzee. Demersul nostru îşi propune să contribuie, de asemenea, la accelerarea găsirii unor soluţii legislative echilibrate care să oprească acest fenomen. Sub titlul Priveşte arta! Arta te priveşte!, MNAR propune publicului, pe lângă vizita în Galeria Naţională deschisă în nocturnă, un periplu mai puţin obişnuit într-o Galerie de (ne)uitat. Aceasta va cuprinde simbolic ramele câtorva dintre tablourile ieşite din patrimoniul muzeal în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

NOAPTEA MUZEELOR 2015 BUCUREŞTI MNAR:

11.00 – 19.00, vor putea fi vizitate cu tarif normal Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady

* În acest interval orar galeriile permanente, expoziţiile temporare la sediul MNAR şi Muzeul Colecţiilor de Artă sunt închise.

19.00 – 04.00: vor putea fi vizitate în regim de gratuitate la sediul central: Galeria Naţională, Expoziția Constantin Popovici și seducția modernității şi Galeria de ne(uitat) – parterul Galeriei Naţionale.

la Muzeul Colecţiilor de Artă – Expoziţia Comori de artă din colecţia prof. I. Chiricuţă (Realizată în colaborare cu Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad).

* În acest interval orar, Galeria de Artă Europeană, Muzeul K.H. Zambaccian, Muzeul Theodor Pallady şi Muzeul Colecţiilor de Artă sunt închise.