BAZAR

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Piață țărănească, expoziții și concerte la MȚR, de NOAPTEA MUZEELOR 2014

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Program:

între orele 18:00 și 24:00, în curtea interioară – Piața Țărănească
Gastronomie specific armenească și turcescă: zhazhic (brânză de vaci cu verdeață și usturoi), miel cu fasole verde la ceaun, khorovats (frigăruie din carne de pasăre și oaie), yershig (cârnați picanți) cu salată de fasole cu usturoi și păstrăv la grătar asezonat cu mujdei; baclavale, sarailii, plăcinte fel de fel, rahat, nugat și halviță; cafea la nisip.

între orele 18 00 și 20:00, în curtea interioară – Demonstrații de meștesuguri tradiționale
Țesuturi la război: Cristina Niculescu din jud. Vâlcea.
Olărit la roată: Constantin Mischiu din Horezu.
Cioplitor în lemn: Costică Stan din Babeni, jud. Vâlcea.
Pictură icoane pe sticlă: Radu Dinca din București.
Încondeiere de ouă: Filoteea Drăjmici din satul Păltinul, comuna Vatra Moldoviței, jud. Suceava.

între 18.00 și 22.00, la bibliotecă – INSIDE. Intervenție teatrală pentru 2 spectatori
INSIDE va dezvălui spațiile private ale MNȚR unui număr restrâns de spectatori, în același timp – mai exact, doi. Titlul INSIDE (Înăuntru) se referă atât la accesul fizic al publicului în spații pe care altfel nu avea ocazia să le vadă, cât și la cel metaforic, la vocea interioară a personajelor, pe care publicul o va auzi cu ajutorul unui TELEFON MOBIL. La intrare, fiecare spectator va primi un telefon și va fi invitat să-l folosească. Telefonul mobil este cheia principală de acces către înțelegerea spectacolului. Fiecare pereche de spectatori este ghidată de vocile „Dinăuntru”. (Preț bilet: 35 de lei)

ora 19:00, Studioul Horia Bernea – Buchet muzical bizantin
Invitat special: protopsaltul Iordanis Diamantidis, Grecia.

ora 23:00, în curtea interioară – concert AG Weinberger cea mai puternică și mai complexă personalitate a blues-ului din România.
GRINGO’seum este un recital acustic conceput ca o instalație sonoră ce cuprinde o selecție a celor mai frumoase piese muzicale crossover, spuse cu tandrețe, cu pasiune și cu emoție.

Digi World vă așteaptă la Muzeul Țăranului cu o serie de filme documentare, astfel: de la ora 21:00, Pompei, misterul statuilor de piatră, un documentar emoționant despre conservarea nemaiîntâlnită a victimelor erupției vulcanului Vezuviu. Istoria culturii banilor va putea fi urmarită de la ora 22:00, prezentată în Scoici, monede și hârtii, o istorie a banilor, iar de la ora 00:00, în curtea interioară a muzeului, îl puteți urmări pe Michael Palin în aventura sa prin România, în filmul documentar Noua Europă a lui Michael Palin.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce propune fiecare muzeu din București, de NOAPTEA MUZEELOR 2014 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button