BAZAR

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce muzee oferă audioghid gratuit de NOAPTEA MUZEELOR 2014, la București

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Muzeul Satului și Muzeul Antipa oferă audioghid gratuit la vizitarea expozițiilor deschise publicului cu ocazia NOPȚII MUZEELOR 2014, anunță pe Facebook organizatorii. 

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Bucureştenii care merg la Muzeul Antipa în Noaptea Muzeelor vor avea ocazia să descopere Parcul Natural Urban Văcăreşti, într-o expoziţie de fotografie. 

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Bucureştenii sunt invitaţi, în Noaptea Muzeelor (17 mai 2014), să descopere Parcul Natural Urban Văcărești într-o expoziție de fotografie, deschisă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Expoziția cuprinde fotografii, concepte de arhitectură și idei de dezvoltare urbană realizate de fotograful Helmut Ignat împreună cu „Save or Cancel”, anunţă reprezentanţii Muzeului Antipa într-un comunicat de presă remis B365.ro.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Pe locul construcțiilor abandonate din groapa Văcărești s-a dezvoltat, în ultimii ani, un ecosistem natural neașteptat de bogat. Pe cele aproximativ 190 de hectare, se întind canale, lacuri în miniatură, alături de vegetație specifică zonelor umede.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Peste 90 de specii de păsări (ulii, fazani, rațe sălbatice – dintre care numeroase ocrotite prin convenții internaționale), mamifere, pești, amfibieni și-au făcut adăpost în „delta” Văcărești. Roluri principale ale parcului natural sunt educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atracție turistică, un loc de recreere și un spațiu de conviețuire în armonie între viețuitoarele sălbatice și comunitatea locală.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: * Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti” organizează „După-amiaza muzeului” cu spectacole de muzică și joc popular românesc, târgul meșterilor populari, expoziții și ateliere de creație.

În plus, vizitatorii sunt invitați să îl redescopere pe Lucian Blaga, în cadrul programului Mari personalități.

Membrii Tarafului Cleante aduc în fața publicului muzica nemuritoare a Bucureștiului strălucitor de altădată și reușesc la fiecare spectacol să refacă atmosfera Bucureștiului de odinioară, invitând publicul într-o călătorie imaginară, într-o lume plină de cârciumioare cochete, duduițe elegante și mon cheri manierați.

Vizitatorii pot participa la ateliere de creație de olărit și icoane pe sticlă, la un ghidaj tematic cu scopul de a descoperi instalațiile de tehnică populară din Muzeul Satului și pot achiziționa diverse produse tradiționale și cosmetică bio.

NOAPTEA MUZEELOR 2014: Ce propune fiecare muzeu din București, de NOAPTEA MUZEELOR 2014 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button