BAZAR

NOAPTEA MUZEELOR 2014. 18.000 de bucureşteni au vizitat Muzeul Antipa în NOAPTEA MUZEELOR

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Şi anul acesta, girafa i-a întâmpinat pe bucureştenii care au vrut să viziteze Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Cu o coadă care s-a întins până foarte aproape de vecinul său, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Antipa le-a propus tinerilor, cu tatuaje, dread-uri sau fără, pensionarilor, cu pălării şi îmbrăcaţi la costum, părinţilor, veniţi cu copiii, o călătorie către mările reci arctice, Oceanul Atlantic şi către Carpaţii româneşti. De asemenea, aceştia au putut să descopere lumea nevertebratelor Mării Negre, foca-monah, singura întâlnită în trecut în Marea Neagră, la ţărmul românesc, balena cu aripioare lungi – Humpback Whale şi scoica gigant – Giant Clam.

NOAPTEA MUZEELOR. Un alt loc căutat, sâmbătă, de bucureşteni a fost Muzeul Ţăranului Român, unde oamenii s-au strâns la intrare încă de la ora deschiderii (18.00). Instituţia a invitat publicul la expoziţia permanentă, dar şi la cea temporară „Sarkis – La celălalt capăt al curcubeului – Din zori la asfinţit”, scrie Realitatea.net.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 BUCUREŞTI.O altă destinaţie a zilei a fost Muzeul Naţional „George Enescu”, unde, în timp ce oamenii aşteptau la coadă, pe uşile clădirii au ieşit mai multe „muze”, care au realizat, în curte, o expoziţie de artă vie. La Muzeul Naţional de Artă al României, oamenii s-au strâns la rând pentru a intra să vadă Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia-semnal dedicată Anului Brâncoveanu.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Aglomeraţie a fost şi la Muzeul Satului, unde bucureştenii au avut ocazia să-şi înceapă „noaptea” dedicată muzeelor încă de la amiază, când instituţia şi-a aşteptat vizitatorii cu ateliere de creaţie, spectacole de muzică şi dans popular, dar şi cu un târg.

NOAPTEA MUZEELOR. Biblioteca Centrală Universitară a fost, şi ea, pe traseul celor ieşiţi din casă sâmbătă, aceştia având ocazia de a vizita interiorul clădirii inaugurate în 1895 de regele Carol I.

NOAPTEA MUZEELOR 2014 BUCUREŞTI. După ora 21.00, o parte a bucureştenilor care au trecut prin Piaţa Universităţii s-au oprit la expoziţia World Press Photo, ce reuneşte fotografii realizate pentru cele mai cunoscute publicaţii şi agenţii de presă de pe glob.
Mii de bucureşteni au luat cu asalt muzeele şi expoziţiile care şi-au deschis porţile sâmbătă spre duminică, cu ocazia Nopţii Muzeelor, printre vedetele evenimentului numărându-se Muzeul Antipa, Muzeul de Istorie, Muzeul Ţăranului Român, dar şi Cimitirul Bellu.

NOAPTEA MUZEELOR 2014. Ajunsă în 2014 la a zecea ediţie, Noaptea Muzeelor este unul dintre cele mai populare şi longevive evenimente culturale destinate publicului larg sărbătorit la nivel european. Iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, manifestarea atrage anual în România sute de mii de participanţi. Noaptea Muzeelor are loc în fiecare an sâmbăta, în jurul datei de 18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor, sărbătoare instituită de International Council of Museums (ICOM).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button