Noaptea muzeelor 2013, organizată pe 18 mai

de:
22 mart. 2013
0 Afișari
Noaptea muzeelor 2013, organizată pe 18 mai

Ministerul Culturii recomandă muzeelor din România, printr-un document datat 15 martie şi semnat de secretarul de stat Radu Boroianu, să diversifice oferta culturală în timpul Nopţii Muzeelor, scrie realitatea.net.

„În contextul diversificării ofertei dumneavoastră culturale, special dedicate acestui eveniment, vă rugăm să aveţi în vedere şi organizarea unor expoziţii/proiecte culturale în parteneriat cu muzee şi colecţii din mediul rural (structuri ce funcţionează în subordinea primăriilor sau în cadrul şcolilor şi căminelor culturale sau care sunt gestionate de persoane private)”, se arată în documentul citat.

Prin aceaste parteneriate, Ministerul Culturii doreşte să contribuie la promovarea unui patrimoniu cultural mai puţin vizibil, care nu beneficiază de cele mai bune condiţii de conservare, documentare şi expunere.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional şi asigură o promovare amplă şi coerentă a activităţilor organizate de muzeele româneşti, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar şi al unei campanii de promovare la nivel naţional. De asemenea, din 2011, RNMR coordonează şi organizarea circuitului muzeal din Bucureşti, care a fost iniţiat în anul 2008, de Muzeul Naţional de Artă al României.

Evenimentul Noaptea Muzeelor este sprijinit anual de peste 3.000 de muzee din Europa, dintre care aproximativ 100 sunt din România.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, sărbătorită întotdeauna pe 18 mai.

Cookies