ȘTIRI

Noaptea Literaturii Europene

Pe 30 mai, citim până la miezul nopţii! Zece institute culturale au făcut o selecţie de literatură tradusă din nouă limbi şi publicată în română şi au invitat autori, actori, personalităţi media, care timp de trei ore ne vor purta paşii în fascinantul univers al literaturii contemporane. Fundaţia Löwendal (Piaţa Gh. Cantacuzino nr.1, lângă Parcul Ioanid) găzduieşte acest eveniment de la ora 20.30 până la ora 23.30, chiar în seara în care se deschide Târgul de carte Bookfest, prilej cu care autori importanţi invitaţi la Târg vor trece pragul Nopţii Literaturii de la Bucureşti.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susţinut de Reţeaua Europeană a Institutelor Naţionale de Cultură (EUNIC) a cărui ediţie din 2011 s-a desfăşurat în 20 de oraşe din 16 ţări. Pe 30 mai 2012, are loc la Bucureşti prima ediţie a Nopţii Literaturii, în organizarea a zece institute culturale membre ale clusterului EUNIC şi sub coordonarea Institutului Cultural Român.

ICR îi prezintă pe doi dintre cei mai traduşi autori români, Filip Florian şi Dan Lungu, care vor citi fragmente din scrierile unor autori netraduşi încă în volum: Adina Rosetti, Deadline, Ciprian Măceşaru, Superhero, Ovidiu Nimigean, Rădăcina de bucsau, Octavian Soviany, Viaţa lui Kostas Venetis, Matei Florian, Și Hams Și Regretel, Petre Barbu, Blazare. Şi celelalte institute v-au pregătit lecturi din autori celebri, fragmente de teatru sau poezie, şi au invitat autori celebri – pentru mai multe detalii, urmăriti postările noastre de pe site şi de pe Facebook.

http://www.icr.ro/nle


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button