Noaptea Designerilor 2022. Evenimentul are loc la București, în cadrul programului Noaptea Muzeelor

27 apr. 2022
363 Afișari
Noaptea Designerilor 2022. Evenimentul are loc la București, în cadrul programului Noaptea Muzeelor
Noaptea Designerilor 2022. Evenimentul are loc la București, în cadrul programului Noaptea Muzeelor

În data de 14 mai, la București, va avea loc programul Noaptea Muzeelor, în cadrul căruia urmează să se organizeze și cea de-a treia ediție a evenimentului Noaptea Designerilor.

Noaptea Designerilor la București

Pentru prima dată după doi ani de pandemie, Noaptea Muzeelor va avea, în anul 2022, o ediție normală. Evenimentul a fost inițiat în urma cu 16 ani de către Ministerul Culturii și Comunicării din Franța. Pe parcursul timpului acesta s-a extins, ajungând să fie organizat în toată Europa.

În cadrul acestui eveniment se va organiza și cea de-a treia ediție a Nopții Designerilor, care va avea loc la Maison 13, aflat pe strada Dumbrava Roșie numărul 2.

Tema de anul acesta a evenimentului este „Împreună”. Aceasta are scopul de a marca nevoia oamenilor de socializare, atât se resimțită după ultimii doi ani.

Organizatorii Nopții Designerilor le-au transmis bucureștenilor următoarele:

Te așteptam, iubitorule de arta si frumos cu sculptura, pictură, bijuterie contemporană, fotografie și design vestimentar. Te așteptam să socializezi cu artiștii plastici și designerii ce vor expune, să ne unim sufletele în cadrul recitalului de vioara susținut de Gabi Stănescu.

Evenimentul are loc în cadrul programului Noaptea Muzeelor

Organizatorii și-au dorit ca evenimentul să fie găzduit într-un decor special, astfel că, gradina Maison 13 va fi luminată de o proiecție laser.

Noapte Designerilor va avea loc în data de 14 mai 2022, între orele 18:00 -24:00.

Publicul așteaptă în fiecare an programul Noaptea Muzeelor, cu mare interes. În anul 2019, circa 150 de muzee și entități culturale din România au participat la eveniment. În total aproape 1.000.000 de persoane au trecut pragul muzeelor în respectiva noapte.

În anul 2020, din cauza pandemiei, numărul muzeelor ce au ales să participe la eveniment a fost mult mai mic.

Doar 60 de operatori culturali s-au alăturat programului. De asemenea, mare parte din evenimentele culturale desfășurate în cadrul Nopții Muzeelor, au avut loc în mediul online.

Cookies