Noaptea Culturală Coreeană

de:
21 feb. 2013
0 Afișari
Noaptea Culturală Coreeană

Cu această ocazie vom cunoaște mai în detaliu cultura peninsulei coreene, istoria, obiceiurile și tradițiile acestui popor călătorind prin Coreea de Sud şi Coreea de Nord, un periplu deasupra unor capitale civilizate, peste peisaje pitorești și munți. Cum vom face asta? Prin prelegeri, filme, documentare, workshop-uri (atelier de alfabet coreean, mâncare coreeană), dezbateri non-formale și Treasure Hunting. Atracțiile serii vor fi proiecțiile de videoclipuri muzicale, filme şi documentare și scurt metraje de origine coreeană, bine-cunoscute în întreaga lume pentru amuzamentul și umorul lor, dar și celebrul muzeu coreean cu obiecte tradiționale. Toate acestea într-un decor autentic, unde surprizele nu vor lipsi. Intrarea este liberă.

Din îndepărtatele meleaguri ale Asiei de Sud-Est, vom aduce pe strada Pitar Moș (sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine) o parte din bogata cultură a peninsulei coreene, din istoria, obiceiurile și tradițiile acestui vechi popor. Vineri seara, un singur pas ne va despărți de Coreea – pasul peste pragul Facultății.
Din program nu vor lipsi:
 Prezentări despre istorie, societate, tradiții şi cultură populară;
 Atelier de modelat figurine tradiționale coreene din plastilină;
 Un spectacol al corului Secției de Coreeană;

 Workshop de Hangeul (alfabetul coreean);

 Momente artistice de dans tradițional şi modern;
 Treasure Hunting, plin de provocări nebănuite;
 Savoarea bucătăriei coreene la atelierul de Kimbap (mâncare tradițională).
În paralel, vor rula filme și documentare coreene, iar în ceainăria special amenajată veți putea savura celebrul ceai galben Hwangcha în timp ce răsfoiți o carte din biblioteca unică a Coreei sau admirați expoziția studenților cu fotografii din Coreea de Sud și de Nord. În același loc, un mini muzeu cultural va găzdui obiecte tradiționale precum măşti coreene, evantaie sau chiar vase de luptă în miniatură. Vom efectua împreună o călătorie în timp, pornind din vremea şamanismului, prin intermediul muzicii şi ritualurilor tradiționale şi aterizăm la începutul anului 2013 în Coreea de astăzi.
Sunteți

Evenimentul este organizat de ASLS România în colaborare cu Secția de Coreeană a Facultății de Limbi şi Literaturi Străine.

Ne bucurăm de prezența la eveniment a conducerii Universității Bucureşti, conducerii Facultății de Limbi şi Literaturi Străine, dar şi a Secției de Coreeană din cadrul aceleiași facultăți, Lect. dr. Diana Yukse

Menţionez că ne bucurăm de sponsorizarea:

– Asociaţia Coreenilor în România

– Centrul Cultural Coreean

– Annyeong Korea

– Dragonul Verde

– Restaurantul Dami

– Konad Nail Art România

Cookies