ȘTIRI

Noaptea Cercetătorilor – 30 septembrie 2016: 250 de oraşe din Europa şi 15 oraşe din România

In Piata Universitatii din Bucuresti vor fi expuse principii din fizica, astronomie, chimie, arhitectura, geografie, biologie si geologie, cu experimente, muzica, jocuri si concursuri cu premii. Vizitatorii vor interactiona cu cercetatori din numeroase domenii si vor vedea cele mai noi inventii si rezultatele proiectelor de cercetare.

In cadrul evenimentului din capitala, vizitatorii se vor bucura de experimente chimice educativ-distractive, observatii prin microscop, expozitii si demonstratii stiintifice, platforme microrobotice, jocuri interactive si concursuri pentru cei mici.

Programul artistic al zilei va contine un flash mob, un spectacol cu lasere si un concert prezentat de specialistii in jazz progresiv Souptrip. In Piata Universitatii va fi organizat un punct de informare dedicat evenimentului și un Centru de Informare Europe Direct. Intrarea este libera.

Evenimentele principale vor avea loc la BucurestiAlbaIuliaAradBacauBrasovConstantaCugirDevaGalatiOradeaPiatraNeamtSuceavaTargovisteTulcea si Zalau. Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria evenimentelor Marie Curie si isi propune sa arate ce inseamna sa fii cercetator in zilele noastre.

Primul eveniment din seria Noaptea Cercetatorilor Europeni a fost organizat in 2005 si de atunci peste 1,5 milioane de oameni au celebrat ziua dedicata promovarii stiintei. Proiectul se adreseaza mintilor curioase si tinerilor care doresc sa inceapa o cariera in cercetare, oferind o mare varietate de activitati stiintifice si educative.

Editia 2015 a atras peste 35.000 de vizitatori in Romania. Pe termen lung evenimentul atrage noile generatii catre munca de cercetare si activare profesionala in acest domeniu, in interiorul Uniunii Europene si creste respectul publicului larg fata de munca nevazuta a cercetatorilor.

 

Proiectul este co-finantat de Comisia Europeana prin actiunile Marie Skłodowska-Curie si se desfasoara in aceeasi zi in toate tarile membre si afiliate. Pentru informatii detaliate despre program si institutiile participante va rugam sa consultati website-ul noapteacercetatorilor.

Parteneri si organizatori locali: Centrul de informare Europe Direct BucurestiInspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Researchers for Humanity, Institutul National de Cercetare pentru SportInstitutul de Speologie “Emil Racovita”Universitatea de Arhitectura “Ioan Mincu”Institutul de Știinte SpatialePolitia RomanaUniversitatea din BucurestiFacultatea de ChimieFacultatea de GeografieCasa ExperimentelorOraselul CunoasteriiFundatia eMagUniversitatea „Valahia” din Targoviste si A.E.C.D.START-TECH, Cercetasii Romaniei, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Visul LuaneiWilderness Research and ConservationRadioclubul Romaniei si multi altii.

Parteneri media: AgerpresBlitz Tvb365.rostiripesurse.roeconomica.netdailybusiness.roRomaniaTVfeminis.roromaniapozitiva.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button