BAZAR

Noaptea Albă a Galeriilor: 170 de galerii de artă, spaţii şi ateliere de artişti, deschise vineri

La Bucureşti, a 12-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor invită publicul în traseul nocturn, pentru a descoperi 70 de spaţii participante, cu un program care va începe la ora 19.00 şi se va termina la ora 03.00 dimineaţa.

Expoziţia focus NAG din acest an prezintă proiectul curatoriat de criticul de artă Igor Mocanu „Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”. Publicul este invitat să descopere un alt fel de istorie a instituţiilor create şi conduse de
artişti, active în Bucureşti şi nu numai, care au avut o influenţă semnificativă în istoria culturii contemporane din România ultimilor douăzeci de ani.

Expoziţia va fi deschisă publicului timp de o lună de zile în spaţiul Rezidenţei BRD Scena9 care, în ultimele ediţii ale Nopţii Albe a Galeriilor, a devenit unul dintre principalele puncte pe harta acestui eveniment din Bucureşti.

Proiectul special NAG „Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”, se desfăşoară simultan între 5 octombrie şi 5 noiembrie în mai multe spaţii din Bucureşti: Rezidenţa BRD Scena9, A5 Studio Space, Alert Studio, MACAZ – teatru,
coop, SwitchLab.

La Rezidenţa BRD Scena9, programul expoziţiei focus NAG din luna octombrie va cuprinde conferinţe, artist talk-uri, tururi ghidate şi nu în ultimul rând programul educaţional „Care-i faza cu arta contemporană?”, prin care se încearcă familiarizarea categoriilor mici de vârstă cu fenomenul culturii contemporane.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button