Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în București și în Cluj-Napoca

de:
06 sept. 2019
0 Afișari
Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în București și în Cluj-Napoca

 

În Capitală, filmele vor rula în spații precum Cinema Elvire Popesco, Amfiteatrul Teatrului Național București, Cinema Muzeul Țăranului – Open Air, J’ai Bistrot, Apollo 111, Pavilion 32 (Institutul Goethe), Rezidența Scena9, Fabrica Gastropub.

În Cluj-Napoca, proiecțiile sunt programate la Cinema Victoria.

Ediția aniversară a evenimentului le oferă cinefililor șansa de a viziona, în avanpremieră, câteva dintre cele mai importante producții ale toamnei, fiind proiectate și filme lansate în ultimul an. Spectatorii vor afla povești din culise chiar de la actori și realizatori, care vor discuta cu publicul la finalul unora dintre proiecții.

Din programul nopții albe vor face parte și „La Gomera”, un policier care poartă semnătura inconfundabilă a lui Corneliu Porumboiu, cu Vlad Ivanov și Catrinel Marlon pe afiș, „Parking”, povestea de dragoste pasionantă a unui emigrant român cu o cântăreață spaniolă, regizată de Tudor Giurgiu și filmată în Spania, „Cap și pajură”, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, un film provocator despre prejudecăți și discriminare, bazat pe fapte reale, „Să nu ucizi”, regizat de Gabi-Virginia Șargă și Cătălin Rotaru, inspirat de un scandal care a cutremurat sistemul sanitar acum câțiva ani.

Subiecte dificile ating și producțiile „Alice T”, în regia lui Radu Muntean, drama unei adolescente care rămâne însărcinată, cu Andra Guți într-un rol distins cu premiul de interpretare la Locarno, și „Moon Hotel Kabul”, regizat de Anca Damian, cu Florin Piersic Jr. și Ofelia Popii, în care un jurnalist investighează moartea suspectă a unei traducătoare în Afganistan.

Filmul românesc al anului 2018, „Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea, vizionat de un număr record de spectatori, poate fi revăzut și el pe marele ecran pe 20 septembrie, alături de comedii recente, documentare, precum „Distanța dintre mine și mine”, o emoționantă incursiune în viața unei scriitoare unice, Nina Cassian, semnată de Mona Nicoară și Dana Bunescu, scurtmetraje noi din selecția Transilvania International Film Festival 2019 și pelicule aflate la prima întâlnire cu publicul.

Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Cookies