ȘTIRI

Noapte cu proteste în București din cauza noilor restricții. Oameni în stradă până la 6 dimineața

În prima noapte cu noile restricții impuse de Guvern într-o nouă încercare de a gestiona creșterea numărului de czuri de COVID-19, mii de oameni au protestat pe străzi și în mai multe orașe din țară.

De duminică, în București au intrat în vigoare noi restricții, după ce rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 7,2 la mie, deci a depășit pragul de 7. Asta înseamnă că, în zilele de weekend, magazinele și terasele se închid la ora 18.00, iar carantina de noapte începe de la ora 20.00.

În prima zi în care noile măsuri au intrat în vigoare, Bucureștiul a fost împânzit de filtre de poliție. Dar mulți bucureșteni sunt scenptici; nu cred că mpsurile drastice vor funcționa, mai ales că unele li se par ilogice. „Cum să fie mai puțini oameni în magazine în zilele de cumpărături când au mai puțin timp la dispoziție? Adică nu-ți imginezi că se vor duce la fel de mulți oameni la mall sau la supermarket, doar că într-un interval mai scurt de timp, deci aglomerarea e și mai posibilă, și mai probabilă? Nu are niciun sens măsura asta!”, ne spunea ieri Vladimir, un bărbat din București.

Dacă unii sunt sceptici cu privire la eficiența noilor măsuri, alții sunt de-a dreptul furioși. Sute de oameni au protestat azi noapte (duminică spre luni, 28 spre 29 martie) față de restricțiile drastice impuse de Guvern și de Comitetul pentru Situații de Urgență. Au strigat „Ajunge! Vrem libertate!”

Mii de oameni au protestat și în alte mari orașe

Mii de oameni au protestat la Galați față de noile restricții foto: captură Facebook)

La Galați au ieșit mii de oameni pe strazi în semn de protest față de noile restricții, iar proteste au mai fost aseară și azi-noapte la Constanța, Brăila, Arad,


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button