No kangaroos in Austria, dar avem căprioare în Pădurea Băneasa din București 🦌 În mijlocul junglei urbane, poți întâlni creaturi minunate

02 iul. 2024
62 afișări
No kangaroos in Austria, dar avem căprioare în Pădurea Băneasa din București 🦌 În mijlocul junglei urbane, poți întâlni creaturi minunate
Sursa: Jurnal Spiritual/Facebook

În București, orașul unde poluarea este la fel de intensă ca ambuteiajele din trafic, natura își face loc, apoi își face de cap. În timp ce în oraș ne luptăm cu mașini, zgomot și smog, în pădurea Băneasa, căprioarele încă trăiesc viață bună.

Dimineața devreme, cei mai mulți dintre noi încearcă să-și revină după alarma enervantă. În pădurea Băneasa, căprioarele se bucură de un mic dejun gourmet cu frunze proaspete. Iar când noi ne înarmăm cu măști împotriva poluării, ele se răsfață cu aer curat. Totul, la o aruncătură de băț de o șosea extrem de circulată. Un mic răsfăț natural într-un oraș unde, de obicei, te lupți să găsești o gură de aer respirabil.

Îți imaginezi să faci o plimbare și, în loc să te întâlnești cu vecinul morocănos sau să te lovești de un trotuar plin de gropi, să vezi o căprioară delicată care îți traversează calea? Exact ca într-un desen animat!

Da, ai citit bine, căprioare ies la mic dejun în Orașul Căprioarelor. Iată și dovada

Sursa: naturaurbana.rnu/Instagram

Căprioarele din Băneasa ne dau o lecție despre cum natura găsește modalități neașteptate de a ne surprinde și a ne încânta. Într-un oraș unde stresul e la ordinea zilei și aerul curat e un lux, aceste creaturi grațioase sunt un reminder amuzant și fermecător că, uneori, chiar și în cele mai poluate locuri, poate apărea un pic de magie. Așa că, data viitoare când te plimbi prin pădurea Băneasa, fii atent! Ai putea să ai parte de un moment Disney în mijlocul haosului urban!

Într-o zi obișnuită, ieșind din agitația orașului și pășind în pădure, ai putea să te simți ca într-un reality show bizar: „Surprize în natură!”. Te aștepți să găsești poate un câine sau un pisic, dar nu! O căprioară te privește curioasă de la marginea potecii. Privirea ei pare să spună: „Salut! Ce faci pe aici, omule din beton?”. Și tu, rămâi blocat, neștiind dacă să faci o poză, să o saluți politicos sau să te întrebi dacă nu cumva ai greșit decorul.

Alte păduri unde poți respira aer curat în apropiere de București

parc comana
Peisaje de vis pe lacul din Parcul Natural Comana | Sursa: Parcul Natural Comana
  1. Parcul Natural Comana, situat la aproximativ 30 km de Capitală, te așteaptă cu fel de fel de minunății. Parcul se întinde pe o suprafață de 25.000 de hectare unde cresc peste 1150 de specii de plante și viețuiesc mai mult de 210 specii de păsări. Tot acolo poți întâlni aproape 40 de specii de mamifere, 30 de specii de pești, 10 specii de reptile, peste 140 de specii de nevertebrate și 8 specii de amfibieni. Tocmai de aceea a devenit parte a rețelei europene de arii protejate Natura 2000 și sit de protecție avifaunistică. Tot aici poți face o serie de activități, de la drumeții în care admiri peisajele minunate, la trasee prin copaci și plimbări cu barca.
  2. Te poți bucura de natură, faună și floră deosebită și în Pădurea Pustnicu. Oaza de liniște se află la 20 km de Capitală, un drum ușor de parcurs cu mașina. Și aici poți opta pentru activități acvatice.
  3. Te poți plimba și poți admira frumusețea apei și a bătrânilor copaci și în Pădurea Snagov. De asemenea, aici există centre de sporturi nautice, gata să-i întâmpine pe cei care vor un boost de adrenalină.
  4. Unul dintre cele mai frumoase locuri în apropiere de București este Palatul Mogoșoaia și împrejurimile acestuia. Poți lua masa la localurile de lângă palat sau te poți înscrie la numeroasele activități care au loc pe lac, de la paddling, schi nautic sau plimbări cu catamaranul.
  5. Cine își dorește să îmbine natura cu spiritualitatea poate alege Pădurea Cernica, situată la 14 km de București. Pe lângă plimbările în natură sau cursele de biciclete, poți vizita Mănăstirea Cernica. Acesta este cel mai important așezământ monahal și, așa cum se autointitulează, un ,,locaș de spiritualitate, monument istoric de cultură și artă veche”.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies