Niște ruși s-au dus cu liftul la război. Ucrainenii le-au tăiat curentul, apoi au râs de ei pe Twitter (logic)

06 mart. 2022
18593 Afișari
Niște ruși s-au dus cu liftul la război. Ucrainenii le-au tăiat curentul, apoi au râs de ei pe Twitter (logic)
Niște ruși s-au dus cu liftul la război. Ucrainenii le-au tăiat curentul, apoi au râs de ei pe Twitter (logic) | Sursa foto: Twitter

Deci, ești soldat rus și ești la război. Tu și camarazii tăi – în total, 5 militari fioroși (ies 10 la număr DOAR dacă îi numeri și pe cei din oglindă, d’ooh!) – vreți să ajungeți pe acoperișul unei clădiri înalte din Ucraina, într-un fel de  misiune de recunoaștere. Să vă duceți acolo sus, să faceți ochii roată peste oraș, ca să știți mai bine unde să aruncați bombe.

De ce nu e bine să iei liftul la război

Vi-i puteți imagina, nu? Intră în clădire și, în zona de recepție cu turnicheți (e clădire de birouri, precis avea tunicheți), unul zice „Uite scările, hai!”. Alt militar, rupt de picioare, mai numără o dată în cap etajele și simte că-l ia cu leșin și cu cârcel. „Bă, io nu mai urc atâta pe jos, hai să luăm  liftu'”. Trupa se bucură – „Bă, ești deștept, cum de nu ne-am gândit!” și cei 10 militari ruși fioroși se îngrămădesc în lift.  (se îngrămădesc la propriu, se vede din imagini).

Ce pare să fie foarte, foarte clar e că n-au luat deloc în calcul un contraatac banal al ucrainenilor, care le-au tăiat curentul și, d’oh, i-au blocat în lift.

Fotografia, care pare să fie o captură de pe imaginile camerei de supraveghere din lift, a fost distribuită pe Twitter de un profesor de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie. Fotografia a fost publicată cu un text însoțitor, desigur:

Soldații ruși folosesc liftul pentru a putea ajunge pe o clădire de birouri pentru a face cercetări, iar ucrainenii… le întrerup alimentarea cu energie electrică. Acesta nu este războiul ruso-ucrainean, este Marele Război rusesc pentru competență.

Acum, să ne mai uităm o dată cu atenție la poză. Detaliul nostru proferat este undeva  în stânga imaginii, acolo unde se vede un soldat rus care  pare că încearcă să deschidă liftul cu mitraliera (sau ce armă o fi aia). Nu, nu cu gloanțele din ea. Pare mai degrabă că o folosește ca pe o rangă, nu-i așa?

PS Există, desigur, și posibilitatea ca povestea asta să fie parte din războiul de gherilă informatică. Dar are și o șansă foarte, foarte mare să fie absolut reală.

 

Cookies