Niște puști bucureșteni au devenit, brusc, fani tramvaie. Au fost cu școala în vizită la Depoul Dudești, să afle secretele STB în „Săptămâna Altfel”

26 apr. 2023
1199 afișări
Niște puști bucureșteni au devenit, brusc, fani tramvaie. Au fost cu școala în vizită la Depoul Dudești, să afle secretele STB în
Niște puști bucureșteni au devenit, brusc, fani tramvaie. Au fost cu școala în vizită la Depoul Dudești, să afle secretele STB în "Săptămâna Altfel" | Sursă foto: Facebook-Societatea de Transport București - STB SA

Elevii undei școli gimnaziale din București și-au petrecut una dintre zilele din „Săptămâna Altfel” învățând despre tramvaiele care circulă pe străzile orașului. Cei mici au mers în vizită la Societate de Transport București (STB), în Depoul Dudești.

„Săptămâna Altfel”, în Depoul Dudești al STB

Săptămâna aceasta elevii din București au parte de tot felul de activități interesate și educative care îl scot din sălile de clasă.

Fie că merg la muzee, prin parcuri său vizitează monumente din oraș, elevii sunt încântați de activitățile din „Săptămâna Altfel”.

Marți, 25 aprilie 2023, elevii din clasa a VI-a, din cadrul Școlii Gimnaziale Numărul 7 din București au făcut o vizită la Depoul Dudești al STB. Aici, copiii au primit informații referitoare la mai multe tipuri de tramvaie din flota Societății.

De asemenea, elevilor le-au fost prezentate și tramvaiele de epocă ce se află în depoul Dudești, primind informații relevante și despre acestea.

La sfârșitul vizitei, cu toții s-au arătat încântați de ceea ce au aflat despre tramvaiele pe care le-au văzut în depoul Dudești, a transmis STB.

Elevilor le-a fost prezentat traseul tramvaielor

Pe lângă informațiile referitoare la tramvaiele care duc bucureștenii zilnic la muncă, școală sau în alte locuri unde trebuie să ajungă, celor mici le-a fost prezentat și traseul parcurs de mijloacele de transport în comun.

Elevii au aflat informații despre traseul tramvaielor, de la intrare și până la ieșirea din unitate. Astfel, aceștia au avut ocazia de a vedea chiar și sistemul de automatizare al Depoului Dudești și modul în care sunt întreținute vehiculele.

La începutul acestui an, Asociația „Metrou Ușor” a inițiat o petiție prin care se dorește realizarea Muzeului Transportului Bucureștean, în Depoul Victoria.

Depoului Victoria este cel mai vechi construit în București, având o vechime de 150 de ani. Cei interesați, pot semna această petiție accesând ACEST link.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies