Niște oameni pozitivi | Prima țară din Europa în care boala COVID va fi considerată, practic, o răceală

10 feb. 2022
634 afișări
Niște oameni pozitivi | Prima țară din Europa în care boala COVID va fi considerată, practic, o răceală
Niște oameni pozitivi | Prima țară din Europa în care boala COVID va fi considerată, practic. o răceală

Țara care, de fapt, va considera că își încheie socotelile cu pandemia este Marea Britanie. În Marea Britanie, unde rata de vaccinare depășește 72%, autoizolarea a rămas singura măsură anti-pandemie. Premierul Boris Johnson, citat de Mediafax, vorbește despre tendințele încurajatoare care pot duce la eliminarea completă a restricțiilor.

Dacă tendința încurajatoare a datelor la care asistăm va continua, mă aștept că vom putea elimina ultimele restricții, inclusiv obligația de carantină pentru persoanele pozitive, cu o lună înainte de termen”

Pandemie vs endemie

În Marea Britanie, reglementările de limitare a răspândirii COVID sunt așteptate să expire pe 24 martie. 

Premierul Boris Johnson a anunțat că va prezenta, pe 21 februarie, strategia Guvernului de a trăi cu coronavirusul și boala pe care o produce și cum situația sanitară provocată de COVID va fi tratată ca o endemie și nu ca o pandemie.

Asta ar însemna că, Marea Britanie, persoanele infectate cu coronavirus vor putea continua să trăiască fără izolare sau carantină, dar cu recomandarea de a nu se duce la muncă.

Ce este endemia

Endemie este atunci când o boală își face apariția în mod  regulat, într-o regiune anume. În cazul endemiei, numărul îmbolnăvirilor rămâne relativ constant de-a lungul timpului. 

ENDEMIE: Persistență  a unei boli infecțioase în cadrul unei populații sau al unei regiuni.

Pandemia, în schimb, este o epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare, cuprinzând mai multe țări ori chiar  continente și care afectează un număr foarte mare de oameni.

Ce se mai întâmplă în alte țări de pe continent, din perspectivă pandemică

De mâine, în Italia, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber. Ministrul Sănătății a spus, totuși, că italienilor li se va cere în continuare să aibă măști la ei și să le poarte atunci când ajung spații foarte aglomerate. De marți, nici în Spanie nu mai este obligatorie purtarea măștii pe stradă.  

Cookies