Niște noutăți din București + un serial

17 ian. 2023
761 Afișari
Niște noutăți din București + un serial
Maria Coman- Niște noutăți din București + un serial

În primul şi în primul rând, pentru mine anul 2023 vine cu o extraordinară surpriză, respectiv nu am nici un plan de vacanţă. Nicio urmă. Nicio idee. Nicio nimic. Adică, aş avea nişte idei, dar mi-e greu să mă apuc de ele, deşi în general pe mine ideile de vacanţă mă entuziasmează şi mă ţin în viaţă. Şi uite aşa sunt pe cale să pierd reducerile de bilete de avion de ianuarie, deşi s-au scumpit enorm şi chiar ar fi fost o şmecherie să iau nişte ceva. 

În al doilea rând, nu am mai vorbit demult despre mâncare şi băutură şi ăsta nu are cum să fie un lucru bun. S-au deschis multe locuri noi şi s-au închis unele vechi, dar pur şi simplu nici nu mai ştiu la care am fost şi la care nu am fost, atât de mare a fost confuzia din ultimele luni,. aşa că ceea ce urmează e o listă la fel de haotică, fără cap, coadă şi sens despre unele chestii care se întâmplă în Bucureşti. Ele poate se întâmplă de mai multă vreme, nu vă aşteptaţi să aflaţi ceva neapărat nou, că nou e posibil să fie doar pentru mine. 

  1. Cred că nu v-am spus până acum despre Casa Del Pan, unde există ceva numit pâine cu chefir, care este cea mai bună pâine albă pe care am mâncat-o eu în viaţa mea şi care ser şi feliază ideal la cuţit pentru sandvich şi pentru prăjit, iar astea sunt două atu uri absolut necesare unei pâini. Şi se există acolo şi panettone bun, că tot se apropie sărbătoarea Paştelui şi până atunci mai sunt şi diversele sărbători feminine din februarie şi  martie (da. ştiu că nu sunt de femei, nu sunt misogină sau poate sunt, dar nu zicem peiorativ, mi-era lene să mă gândesc la altceva)
  2. S-a deschis Noua B.A.R, adică un fel de al doilea Noua. Pe Mihalache, fostul 1 Mai pentru cine e bucureştean de rit vechi ca mine, a fost o osterie acolo, n-a avut succes, s-au tot schimbat diverse, iar acum e Noua. PE lângă MTR, aproape de Victoriei adică. Şi au un meniu minunat şi o pâine extraordinară şi nişte plăcinţele mici cu icre ofofof, mi-e şi greu să vă povestesc. Şi au şi un mic dejun la care n-am ajuns încă, dar mi se face foame doar dacă mă gândesc la el. Şi mă cam gândesc, nu pot să vă mint. 
  3. De la mâncare la mişcare şi la Yolo Pilates, tot pe lângă Mihalache, dar mai sus, pe la Domenii. E o atmosferă bună şi vie bun şi tapet cu pădure exotică şi un vestiar altfel decât sunt ele, vestiarele. Şi munceşti destul de mult, dar acceptabil. Adică e şi pentru cine vrea să facă treabă adevărată, şi pentru cei/cele ca mine, al căror scop sportiv este să poată să călătorească şi la 70 de ani (so help us GOD) fără să mă doară toate încheieturile
  4. Plant Up, magazinul de unde luam plante, şi-a deschis şi magazin fizic, cu nişter lumânărele cu tot, eu n-am ajuns, dar îl am pe listă de vreo lună, poate ajungeţi voi înainte. 

Şi o noutate de televizor. De platformă ,adică. Dacă tot se vorbeşte atât despre fraţii Tate şi masculinitate toxică, ei, bine, am văzut „Alpha Males” pe Netflix. Care e spaniol şi sună minunat dialogurile în spaniolă. Şi care nu e cel mai bun serial din lume, dar e despre lucruri şi situaţii care ni se întâmplă cu siguranţă tuturor şi e bine şi relaxant să le vezi normalizate. E şi despre Tinder şi relaţii începute aşa, şi despre relaţii începute tradiţional, şi despre provocări, şi despre impasuri, şi despre limite, şi despre înţelegere, şi despre neînţelegere, şi despre cât de confuzi sunt bărbaţii albi în zilele noastre, căci cumva nimic din ce au învăţat nu mai e neapărat acceptabil, dar şi despre adaptare şi necesitatea adaptării. Enjoy!

Nota B365.ro: Apoi, enjoy alte povești, povestiri și confesiuni de-ale Mariei:

 

Cookies