Niște hoți salon! Au greșit casa pe care voiau s-o jefuiască și, când s-au prins, au pus prada la loc, au făcut curat, și-au cerut iertare și-au plecat

18 nov. 2022
266 Afișari
Niște hoți salon! Au greșit casa pe care voiau s-o jefuiască și, când s-au prins, au pus prada la loc, au făcut curat, și-au cerut iertare și-au plecat
Niște hoți salon! Au greșit casa pe care voiau s-o jefuiască și, când s-au prins, au pus prada la loc, au făcut curat, și-au cerut iertare și-au plecat | Foto simbol; sursa: Pexels

Sunt hoți și hoți pe lumea asta, dar asta e, de fapt, o chestie valabilă pentru toate profesiile de pe Pământul ăsta lung și lat de formă sferică.

“Meseria” de hoț nu e, totuși, una despre care oamenii vorbesc cu voioșie, dimpotrivă. Dar fix voios e tonul vocii când e vorba de acești patru hoți salon din Italia.

Jaf la o adresă greșită

Băieții au plănuit o spargere în Bagno a Ripoli, Florența. Până aici, e cum se face, că așa am văzut în filme că se face spargerea, cu plan.

Planul, probabil, era chiar bun, doar că hoții au greșit adresa, după cum ne povestește Il Messagerro. Au greșit locuința pe care aveau de gând să o jefuiască și, când s-aui prins de încurcătură, și-au cerut scuze proprietarilor luați ostatici, au pus toate lucrurile pe care le furaseră la loc, au făcut curățenie, după care, desigur,  au plecat.

Proprietarii, doi bătrâni care luau masa cu fiica și nepotul când au apărut hoții

Dar, să nu ne pripim și să povestim tărășenia mai pe-ndelete. Se făcea că era 15 noiembrie (deci, mai zilele trecute),  o seară obișnuit într-o casă din Bagno a Ripoli în care proprietarii, doi bunici, se asezaseră la masă împreună cu fiica lor și copilul ei.

Undeva până-n desert, cei patru hoți au dat buzna în locuință, au închis proprietarii într-o cameră și i-au amenințat cu un pistol și cu o rangă. Și-au dat seama că au greșit adresa jafului în timp ce răscoleau casa în care, spun carabinierii, căutau ceva anume. 

Epifania asta le-a sucit operațiunea la 180 de grade. Hoții și-au cerut politicos iertare de la proprietari, au pus frumos la loc tot ce furaseră – un ceas și câteva bijuterii – au făcut curățenie în urma lor – mai ales în subsol, unde răscoliseră cel mai mult și unde, în final, au folosit și înălbitor pentru a-și șterge urmele.Când casa strălucea de curățenie, au mai zis „Pardon!” o dată și-au plecat. Bine, probabil n-au zis „Pardon!”, ci „Scusate!”, „Perdonami!” sau ceva de genul.

La audieri, cei patru hoți le-au povestit anchetatorilor că au intrat în acea locuință fiind absolut convinși că exact acolo stă „un avocat” pe care îl știau și, desigur, pe care de fapt îl ținteau.

Alte bizarerii preferate din ultima vreme pe care le-am povestit aici și pe care e foarte posibil să vă placă să le citiți, în caz că le-ați ratat:

Cookies