“Niște descreierați vandalizează părculețe!” Distrugeri și suspiciune de sabotaj în Sectorul 6. Locurile de joacă de cartier vor fi supravegheate video

21 dec. 2022
286 afișări
“Niște descreierați vandalizează părculețe!” Distrugeri și suspiciune de sabotaj în Sectorul 6. Locurile de joacă de cartier vor fi supravegheate video
“Niște descreierați vandalizează părculețele din sectorul 6!” 3.000 de camere video vor fi montate și vor monitoriza inclusiv locuri de joacă din București

Cum arată niște părculețe vandalizate? Tobogane mâzgălite și pe dinăutru, și pe dinafară, stâlpi ai instalațiilor de joacă smulși sau rupți și imaginile publicate pe Facebook de primarul sectorului 6  ne arată clar cum se vede vadalizarea părculețelor din acest acest sector din București.

Părculețe vandalizate în Sectorul 6 din București
Instalație dintr-un părculeț din S6 plină de mâzgăleli | Sursa foto: Ciprian Ciucu
Părculețe vandalizate în S6 din București
Tobogan vandalizat | Sursa foto: Ciprian Ciucu
Părculețe vandalizate în S6
Stâlp smuls | Sursa foto: Ciprian Ciucu

Părculețe vandalizate și un primar furios

În postarea sa, Ciprian Ciucu este aproape furios:

Durerea pe care o resimt atunci când văd astfel de acte de vandalism este aproape fizică. Și le văd zilnic. Sunt pe un grup în care Poliția Locală semnalează zilnic căte ADP distrugerile. Niște descreierați anulează munca a zeci de oameni, plecând de la bugetare, proiectare, achiziție,  execuție. Zeci de mii de euro, sute pe parcursul unui an, merg pe reparații în loc să mergă in investițiile din școli,  cazuri sociale, piețe etc.

Primarul sectorului 6 mai spune că ia în calcul să oprească reparațiile acestor părculețe până când va fi gata sistemul de supraveghere și monitorizare a unor astfel de spații publice:

În circa 3 luni finalizăm centrul de monitorizare video, care va supraveghea cu 3000 de camere, sute de locații.  Mă gândesc, la modul foarte serios să opresc reabilitarea parculețelor până supravegherea video să fie finalizată.  Avem în lucru 15 de astfel de locuri de joacă, ce ar fi putut fi gata în decembrie. 

Deloc în ultimul rând, primarul Ciucu se întreabă dacă nu cumva toate aceste distrugeri sunt, de fapt, un fel de acțiuni coordonate de sabotaj.

Pe de altă parte, pare mai mult decât vandalismul unor exaltați. Tartanul acela nu se rupe așa,  în linie dreaptă.

“Niște descreierați vandalizează parcurile din sector!” 3.000 de camere video vor fi montate și vor monitoriza inclusiv locuri de joacă din Sectorul 6 din București
Tartan din parcm decupat perfect | Sursa foto: Ciprian Ciucu

Într-adevăr, din imagini se vede clar cum bucata de tartan în care era înfipt un stâlpișor de susținere a unei instalații de joacă din părculeț a fost decupată aproape perfect.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies