Ninsorile de primăvară. Cât vor mai dura. Ce spune un climatolog despre vremea care ”nu se mai face bine” în România

23 mart. 2021
421 Afișari
Ninsorile de primăvară. Cât vor mai dura. Ce spune un climatolog despre vremea care ”nu se mai face bine” în România

Ninsorile de primăvară ne-au dat bătăi de cap zilele trecute, iar meteorologii au emis marți dimineață noi informări meteo de vremea rea, cu ninsori și lapoviță, vânt și vreme deosebit de rece.

Referitor la ninsorile de primăvară și tranzițiile între anotimpuri, care sunt tot mai dure, expertul climatolog Roxana Bojariu a precizat la Digi24, că amplitudinea lor crește.

Meteorologii au emis marți dimineață informări meteo de vremea rea, cu ninsori și lapoviță, vânt și vreme deosebit de rece.

Cât vor mai dura ninsorile de primăvară

”Este perioada în care se rearanjează tipurile de circulație a aerului dinspre iarnă spre sezonul cald, apar tranziții mai bruște decât în alte anotimpuri, amplitudinea lor fiind pusă acum pe seama schimbărilor climatice”, a explicat pentru sursa citată expertul climatolog Roxana Bojariu.

Astfel, până se aranjează curenții de aer mai avem de așteptat câteva zile.

”Săptămâna viitoare vremea va fi mai caldă. Va veni și vremea mai caldă din weekend, dar e bine să urmărim actualizările care ne dau informații despre fenomenele extreme care pot fi actualizate și localizate cu intensitate mai înainte”, a mai spus Roxana Bojariu.

Cookies