NINSORI şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti. Cum s-au pregătit AUTORITĂŢILE

de:
06 ian. 2017
0 afișări
NINSORI şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti. Cum s-au pregătit AUTORITĂŢILE

Având în vedere faptul că specialiştii în meteorologie au anunţat că din seara aceasta de la ora 20.00 în Bucureşti şi Ilfov va fi cod galben, iar de la ora 2 noaptea şi în Bucureşti şi zona limitrofă, codul galben va deveni cod portocaliu de zăpadă viscolită, vijelie, vrem să ne asigurăm că în Capitală, deszăpezirea se va realiza exemplar, că nu vom fi luaţi prin surprindere. Dimpotrivă, de când era cald afară am organizat mai multe comandamente pentru organizarea acţiunii de deszăpezire şi înlăturarea poleiului”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei, joi noaptea au acţionat în Capitală 500 de utilaje de intervenţie. Astfel, peste 2.400 de angajaţi au lucrat în întreaga Capitală.  

NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti.  Peste 6.500 de polițiști vor acționa suplimentar față de efectivul curent în București și în 25 de județe aflate sub avertizare de cod galben și cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ și viscol puternic, pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de risc, scrie romaniatv.net.

Vom acționa cu peste 6.500 de polițiști în județele supuse codului. Am solicitat colegilor mei să acționeze preventiv. Vor fi polițiști care, pe lângă patrulare, sunt pregătiți să intervină în filtre, la solicitarea administratorului de drum, să fie în măsură să închidă anumite tronsoane, cu deviere pe alte căi ocolitoare„, a declarat, joi, șeful IGPR, Bogdan Despescu.

ISU Bucureşti – Ilfov avertizează populaţia Capitalei de iminenţa codului portocaliu de viscol folosindu-se de 40 de panouri electronice

NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov avertizează, joi, populaţia Capitalei cu privire la fenomenele meteo periculoase care sunt aşteptate, folosindu-se de 40 de panouri electronice.

Atenţie! Ninsori abundente şi/sau viscol! Cod meteo portocaliu de viscol puternic în Bucureşti-Ilfov, 6.01.2017 interval 02.00 – 18.00” este unul dintre mesajele afişate pe panourile amplasate în rondul de la Piaţa Unirii, în Piata Universităţii, în rondul de la Obor, pe Splaiul independenţei (pod Izvor), pe Şoseaua Giurgiului, în Piaţa Domenii, pe Bulevardul Obregia, la intersecţia cu Strada Niţu Vasile şi în Piaţa 1 Mai.

NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) e emis, joi dimineaţa, un cod portocaliu şi două coduri galbene de viscol puternic şi ninsori abundente în mai multe judeţe din ţară, inclusiv în Capitală. Mai mult, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la sediul MAI, convocat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, meteorologii au menţionat faptul că ar putea fi emis chiar şi un cod roşu de viscol. Într-un alt mesaj afişat pe cele 40 de panouri, ISU le recomandă şoferilor să aibă în maşini pături, apă şi lanterne, dacă nu pot amâna deplasarea.

Asiguraţi-vă că aveţi combustibil pentru eventualele situaţii neprevăzute! Orice situaţie de urgenţă trebuie să fie anunţată la 112„, mai avertizează ISU Bucureşti – Ilfov.

RECOMANDĂRILE Centrului INFOTRAFIC DIN I.G.P.R.

Având în vedere cele două mesaje de înrăutăţire a vremii transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabile în intervalele 5 ianuarie 2017, ora 22:00 – 6 ianuarie 2017, ora 20:00, respectiv, 6 ianuarie, ora 20:00 – 7 ianuarie, ora 10:00, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

De asemenea, date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile prognozate (ninsori, ploi, vânt şi viscol) trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei pe unele segmente de drumuri. În acest nedorit caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Dacă traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, conducătorii auto sunt rugaţi să scoată autovehiculele în afara părţii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină.

NINSORI ABUNDENTE şi VISCOL PUTERNIC în Bucureşti. 

Cookies