Ninsoarea din București s-a lăsat cu demiteri. Cristian Popescu Piedone l-a dat afară pe loc după ce a descoperit grozăvia

11 mart. 2021
585 Afișari
Ninsoarea din București s-a lăsat cu demiteri. Cristian Popescu Piedone l-a dat afară pe loc după ce a descoperit grozăvia

Cristian Popescu Piedone a luat joi o decizie fulger după ce a văzut că situația din Sectorul 5 era teribilă dis-de-dimineață, după ninsorile de ieri. Astfel, primarul a luat pe loc o măsură și a dat afară un director important.

Piedone pare să conducă Sectorul 5 din București cu o mână de fier. Ultima zăpadă din Capitală a dus la înce o demitere din partea ediului.

Şeful Serviciului Transport şi Mecanizare din cadrul societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A, demis pentru acţiunea deficitară a utilajelor de deszăpezire în Sectorul 5.

Primăria Sectorului 5 a anunţat că a fost verificată acţiunea de deszăpezire şi s-a constatat că, miercuri seară, erau prea puţine utilaje, iar responsabilii cu acastă acţiune nu se aflau pe teren. Şeful Serviciului Transport şi Mecanizare din cadrul societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A a fost dem is, iar Comisia de Disciplină ia în discţie şi situaţia dirctrului general.

Primăria Sector 5 a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost verificată în teren acţiunea dedeszăpezire.

Ce a descoperit Piedone

”Edilul a constatat că din cele aproape 40 de utilaje disponibile, pe teren erau doar 16. Cristian Popescu Piedone a solicitat ca celor care se fac vinovaţi de această situaţie să li se desfacă contractul de muncă de îndată. Astfel, Primarul Sectorului 5 a dispus ca Directorul Executiv al Corpului de Control al Primarului, Bogdan Dragomirescu, City Managerul Sectorului 5, Iulian Cârlogea şi Directorul General Adjunct al Poliţiei Locale Sector 5, Florin Chioran să se deplaseze miercuri, 10 martie, în jurul orelor 23:00, pe raza sectorului pentru o acţiune de control. Aceştia au constatat starea deplorabilă privind zăpada depusă pe carosabil şi necurăţată de angajaţii Salubrizare Fapte 5 S.A”, a transmis Primăria.

Potrivit documentului citat, în urma controlului desfăşurat pe teren s-a constatat că insuficienţa utilajelor de deszăpezire comparativ cu numărul total de utilaje disponibile.

Directorul Salubrizare Fapte 5 SA a fost dat afară

”Mai exact, pe teren acţionau 14 utilaje cu plug şi sărăriţă şi 2 utilaje de dimensiuni reduse, fapt ce contravine „Sintezei de utilaje de deszăpezire Salubrizare stradală 2020-2021”, în cadrul căreia sunt înscrise 38 de utilaje dintre care 21 prevăzute cu sărăriţă. Şoferii nu au fost înştiinţaţi cu privire la desfăşurarea acţiunii de deszăpezire, iar Şeful Serviciului Transport şi Mecanizare din cadrul societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A., domnul Cătălin-Ginel Stoian nu era prezent în teren, deşi a fost contactat de Directorul Corpului de Control al Primarului. Astfel, acesta nu a dus la îndeplinire atribuţiile înscrise în fişa postului”, se mai arată în comunicat.

Ce s-a mai constatat

De asemenea, a fost constatată lipsa din teren a personalului responsabil cu acţiunea de deszăpezire, fiind sesizată neconformitatea raportată la planificarea existentă.

”Responsabilitatea planificării şi a controlului executării acesteia intră în atribuţiile Directorului Salubrizare Fapte 5 S.A., domnul Ioan Kern. Având în vedere cele menţionate mai sus, prejudiciul creat societăţii Salubrizare Fapte 5 S.A., dar şi disconfortul creat pentru cetăţenii din Sectorul 5, Directorul General Adjunct interimar, Cosmin Vărzaru a solicitat întrunirea de urgenţă a Comisiei Disciplinare. Membrii comisiei au decis în unanimitate desfacerea contractului de muncă în ceea ce-l priveşte pe domnul Cătălin Ginel Stoian. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că s-a întrunit Comisia Disciplinară şi pentru Directorul Salubrizare Fapte 5 S.A., domnul Ioan Kern”, a mai transmis Primăria Sector 5.

Cookies