Ninge abundent în centrul României, de Florii. Se circulă în condiții de iarnă

17 apr. 2022
1311 Afișari
Ninge abundent în centrul României, de Florii. Se circulă în condiții de iarnă
Ninge abundent în centrul României, de Florii. Se circulă în condiții de iarnă. Sursa foto: Pexels

S-a instalat iarna în centrul României, de Florii. Ninge abundent pe drumurile naționale din zonele montane care se află în sudul și sud-estul Transilvaniei, iar în restul țării plouă torenţial.

Ninge abundent în centrul României, de Florii

Primăvara întârzie să apară. Duminică dimineață, în ziua de Florii, ninsorile au afectat mai ales trecătorile montane și zonele mai joase din județele Brașov, Covasna și Harghita.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că acționează cu utilaje de deszăpezire, dar și cu materiale antiderapante în toate zonele afectate de ninsoare. Totodată, echipele de drumari intervin pe DN 67C, Transalpina, în zona Rânca.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu grijă pe toate drumurile care sunt acoperite cu zăpadă. Șoferilor care au apucat să-și pună cauciucurile de vară pe mașini, li se recomandă să-și amâne deplasările în zonele în care ninge, declară drumarii.

Totodată, pe Autostrada Soarelui A2 plouă torenţial, iar conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul autostrăzii A2 București – Constanța, sunt semnalate condiții de ploaie, pe alocuri torențială, existând riscul de acvaplanare.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu mare atenție, să reducă viteza și să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulație”, transmite Centrul Infotrafic duminică.

Avertizare meteo de vreme deosebit de rece

ANM a emis sâmbătă o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, valabilă în intervalul 16 aprilie, ora 12:00 – 18 aprilie, ora 10:00. Fenomenele vizate de meteorologi sunt: intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată.

Astfel, la munte vor predomina ninsorile și chiar se va așterne un nou strat de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar la altitudini mari rafalele vântului vor depăși 65-70 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Temperaturile sunt în scădere semnificativă în Duminica Floriilor, iar la începutul săptămânii care urmează, temperaturile se vor menține sub normalul perioadei. La munte va continua să ningă.

Cookies