Nicușor Dan, zis și „Grinch, primarul care furat Crăciunul. Regele cârlionțat al meme-urilor are birou pe Bulevardul Elisabeta, în București

06 dec. 2021
2284 afișări
Nicușor Dan, zis și
Nicușor Dan, zis și Grinch, primarul care furat Crăciunul. Sau cum a devenit primarul general un fel de rege cârlionțat al meme-urilor

Nicușor Dan nu pare un mare fan al luminițelor și podoabelor de Crăciun pe străzile din București. A tot zis că beculețele și instalațiile sunt o formidabilă risipă de bani. De altfel, a început să i se spună Grinch încă din primul său Crăciun ca primar. Acum, în Crăciunul 2 cu Nicușor Dan la Primăria Generală a Capitalei, primarul are și afiș în spiritul poreclei.

După doi ani covidești și-un prim Crăciun pandemic fără târguri prin București, dar cu luminițe foarte puține și foarte leșinate pe străzi și bulevarde, anul acesta înmugurise un fel de speranță cvasi-colectivă că orașul va fi puțin mai vesel și mai festiv de sărbătorile de iarnă.

Dar primarul Nicușor Dan nu prea e un mare fan al festivismului și voioșiei stradale de Crăciun. A tot spus că, de-a lungul anilor, s-a făcut risipă de bani cu decorațiunile și că situația trebuie să se oprească undeva, cândva. Cum ar fi, în mandatul lui.

Ne-a anunțat, totuși, că, anul acesta, Primăria Generală va folosi decorațiunile și ornamentele pe care le are prin podurile și debaralele administrației și le va monta în oraș. Bine, nu în tot orașul, ci mai degrabă  prin centru.

După acest anunț, s-au înmulțit vocile care-l porecleau Grinch, dar Nicușor Dan s-a ales și cu afiș ca de cinema abia după ce a anunțat că, la Târgul de Crăciun de la Universitate, intrarea va fi cu bilet. Pe bani. Anunțul „E 7 lei intrarea la Târg” a fost picătura care a umplut paharul creativității, iar Nicușor Dan, devenit oficial Grinch, în multe cartiere și sectoare din social media populată de bucureșteni.

Nicușor Dan, rege al meme-urilor

Aspectul împodobirii Capitalei pentru sărbători este doar unul dintre motivele care l-au transformat pe primarul Nicușor Dan în personaj perfect de glume și bancuri moderne tip meme.

Situația cu apa caldă și căldura din București – care este și azi, de Sfântul Nicolae,  și rece, și neclară – este un alt motiv temeinic. După cum se poate vedea, desigur, și din imaginea de mai jos, în care protagoniști sunt primarul Nicușor Dan și liderul AUR George Simion. Nu știm cine este autorul, că i-am fi acordat creditul bine meritat.

Nicușor Dan, zis și Grinch, primarul care furat Crăciunul. Sau cum a devenit primarul general un fel de rege cârlionțat al meme-urilor
Top 3 meme-uri cu primarul general Nicușor Dan :aceasta este o imagine cu autor necunoscut, dar cu un subiect foarte cunoscut – criza istorică de apă caldă și căldură din București.

Recapitulăm motivele enunțate până acum care l-au transformat pe Nicușor Dan în personaj ofertant de meme-uri:

  1. Relația sa aparent foarte complicată cu sărbătorile de iarnă și cu beculețele, târgurile și decorațiunile pe care le-ar presupune Crăciunul și Revelionul în București;
  2. Situația în continuare dezastruoasă cu apa caldă și căldura în oraș.

Pe un onorant loc 3 (de podium) se găsește freza primarului. Părul său cârlionțat și netuns. Am mai putea scrie câte ceva despre asta, dar e de-ajuns să ne amintim că, niște luni în urmă, faptul că primarul general s-a tuns (în sfârșit ;-)) a devenit știre de dat la televizor. Ca să nu mai vorbim despre cum și cât a vuit internetul.

Nicușor Dan, zis și Grinch, primarul care furat Crăciunul. Sau cum a devenit primarul general un fel de rege cârlionțat al meme-urilor
Părul primarului Nicușor Dan, un alt subiect constant de meme-uri. Și aceasta este o imagine extrem de populară în social-media și tot cu autor necunoscut

Cu siguranță, acestea sunt doar trei din zecile (sau or fi deja sutele?) de glume online pe care primarul general Nicușor Dan le-a furnizat orașului și omenirii în anul de grație 2021.

Cookies