Nicușor Dan vs Robert Negoiță în Piața Unirii: Primăria Sectorului 3, amendată pentru lucrările din zonă și obligată facă totul cum era

16 feb. 2023
2244 afișări
Nicușor Dan vs Robert Negoiță în Piața Unirii: Primăria Sectorului 3, amendată pentru lucrările din zonă și obligată facă totul cum era
Nicușor Dan vs Robert Negoiță în Piața Unirii: Primăria Sectorului 3, amendată pentru lucrările din zonă și obligată facă totul cum era

Astă-toamnă, Primăria Sectorului 3 a deschis șantier în Piața Unirii, într-un proiect de reamenajare despre care Robert Negoiță anunța constant că, la final, va aduce “verde, mai mult verde”. La mijloc erau, însă, și multe, foarte multe alte borduri.

Amendă pentru șantierul deschis de Robert Negoiță în Piașa Unirii

Așa că Primăria Sectorului 3 a schimbat bordurile pe porțiuni mari din Piața Unirii, a reconfigurat refugiile pentru pietoni, a amenajat spații verzi și a plantat copaci. De curând, a spart trotuarul din fața magazinului Unirea, făcut din dale de granit reparate în 2022 de Primăria Capitalei și le-a înlocuit cu pavele de beton.

Dar Piața Unirii este administrată de Primăriei Capitalei, care anunță că și-a dat acordul pentru așa ceva.

Primăria S3 trebuie să facă Piața Unirii așa cum era înainte de șantier

Dreptu urmare, Primăria Generală a Capitalei transmite, într-un răspuns la o solicitare Hotnews, că a amendat cu 10.000 de lei Primăria Sectorului 3 pentru șantierul fără autorizație și fără drept:

Administrația Străzilor nu realizează, în prezent, lucrări de schimbare a bordurilor în fața magazinului Unirii, Administrația Străzilor nu a dat acord pentru acest tip de lucrări. Lucrările respective au fost executate fără autorizație de construire, iar Sectorul 3 al Municipiului București a fost sancționat contravențional, în baza art. 26, alin. 1, lit. a, din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare, cu 10.000 lei. Totodată, prin procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor s-a dispus oprirea lucrărilor, desființarea lucrărilor executate nelegal și aducerea terenului la starea inițială.

Tot Hotnews reamintește că Primăria condusă de Robert Negoiță a mai fost implicată în situații similare. În perioada 2013-2015, Primăria Sectorului 3 a reamenajat trotuarele de pe Bulevardul Unirii, zonă administrată tot de Primăria Capitalei. A fost o investiție de aproximativ 9 milioane de euro într-o lucrare eespre care  Curtea de Conturi a constatat că a fost realizată nelegal. 

Pentru a intra în legalitate, Primăria Sectorului 3 a cerut Consiliului General al Municipiului București să-i dea bulevardu Unirii în administrare, dar  nu au fost de acord.

Ce s-a mai întâmplat în București în ultimele ore:

Cookies