Nicușor Dan vs Robert Negoiță, faza pe amenzi. PMB a amendat PS3 că n-a măturat străzi din centrul Capitalei. „E responsabilitatea primăriilor de sector”

11 oct. 2023
590 Afișari
Nicușor Dan vs Robert Negoiță, faza pe amenzi. PMB a amendat PS3 că n-a măturat străzi din centrul Capitalei.
Nicușor Dan vs Robert Negoiță, faza pe amenzi. PMB a amendat PS3 că n-a măturat străzi din centrul Capitalei. "E responsabilitatea primăriilor de sector" | Sursa foto: Facebook - PMB

Direcția Generală de Salubritate Sector 3 a fost amendată cu suma de 5.000 de lei pentru că nu a măturat și spălat trei străzi din centrul Capitalei.

Poliția Locală a Capitalei a amendat Direcția de Salubritate Sector 3

Primăria Municipiului București a transmis, pe Facebook, că Poliția Locală a Capitalei derulează ample acțiuni de verificare a modului în care se face curățenie în centrul orașului.

Agenții de poliție locală București din cadrul Serviciului de Control Salubritate au acționat pe străzile Nicolae Tonitza, Sf. Dumitru și Blănari. Aceștia au constatat că arterele nu au fost spălate și măturate.

Din acest motiv, Direcția Generală de Salubritate Sector 3 a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea prevederilor HCGMB nr. 247/2018 (Regulamentul privind salubrizarea, igienizarea și înfrumusețarea Centrului Istoric), cu o amendă în valoare de 5.000 lei, precizează PMB.

Precizăm că serviciile de salubritate ale orașului sunt atribuția exclusivă a primăriilor de sector.

Nicușor Dan, Robert Negoiță și Rareș Hopincă se ceartă pe Facebook

Nicușor Dan, Robert Negoiță și Rareș Hopincă se ceartă pe Facebook, iar subiectul principal este „Parcul IOR”. Mai exact, prefectul Capitalei a atacat în instanță dispoziția retrocedării celor aproximativ 12 hectare din parcul aflat în Sectorul 3. Anunțul a fost făcut marți, 10 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și primarul Negoiță.

La scurt timp de la acest anunț oficial al prefectului, Nicușor Dan a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook. Acesta spunea că speră ca acțiunea prefectului privind anularea dispoziției de retrocedare a celor 12 hectare din IOR să fie una serioasă.

La această postare au lăsat comentarii Rareș Hopincă și Robert Negoiță.

Prefectul a fost primul care a răspuns la postarea publicată de primarul general:

Domnule Primar General, avem nevoie de actiuni concrete pentru apararea domeniului public al Capitalei. Putem face multe lucruri, dar nu mai putem tolera pasivitatea.

Tocmai am creat cadrul, prin depunerea actiunii in Instanta, sa indreptam abuzul din 2005.

Vad, din pacate, ca incercati sa politizati aceasta incercare de reparatie legala si morala. Nu este nici util, nici corect modul in care procedati. O abordare constructivă ar fi binevenită pentru binele cetatenilor Municipiului Bucuresti, a comentat Rareș Hopincă la postarea lui Nicușor Dan.

Apoi a urmat și comentariul lui Robert Negoiță, îndemnându-l pe Nicușor Dan să facă echipă pentru recuperarea terenului din Parcul IOR:

Domnule Primar General, nu as vrea sa va deranjez, sa va disturb din somnul dvs profund. Au trecut de mult timp cele 6 saptamani pe care chiar dvs vi le-ati propus, in mod public, pentru analiza. Au trecut 6 luni de atunci, chiar mai bine. Acum va dezmeticiti si sunteti suparat ca se misca lucrurile, ca noi nu renuntam la recuperarea parcului si ca facem echipa cu totii?

Haideti sa facem echipa, daca aveti acelasi interes corect, legal si legitim ca sa recuperam terenul din parcul IOR. PS: Cine sa va inteleaga, cine sa va gaseasca? Mai existati, domnule Primar General? Eu v-am tot scris mesaje, v-am tot sunat… Aveti alt nr de telefon? Haideti sa discutam, v-am tot invitat, a comentat Robert Negoiță la postarea lui Nicușor Dan.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies