Nicușor Dan vrea să modernizeze și să eficientizeze iluminatul public din București. O cerere de finanțare nerambursabilă a fost depusă la AFM

08 ian. 2023
683 Afișari
Nicușor Dan vrea să modernizeze și să eficientizeze iluminatul public din București. O cerere de finanțare nerambursabilă a fost depusă la AFM
Nicușor Dan vrea să modernizeze și să eficientizeze iluminatul public din București. O cerere de finanțare nerambursabilă a fost depusă la AFM | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că a depus o cerere de finanțare nerambursabilă la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Primarul General al Capitalei dorește să eficientizeze și să modernizeze sistemul de iluminat public din București.

Iluminatul public din București ar putea fi modernizat și eficientizat

Primarul Nicușor Dan a anunțat, printr-o postare făcută pe pagina de Facebook, că o nouă cerere de finanțare nerambursabilă a fost depusă de către PMB la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

De data aceasta, edilul își dorește să primească fonduri pentru a putea moderniza sistemul de iluminat public din oraș. Valoarea cererii de finanțare este de 50 de milioane de lei.

Prin aceste finanțări nerambursabile vom înlocui 10% din iluminatul public din București – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce ar însemna și o factură la iluminat mai mică, cu peste 10 milioane lei, a transmis Nicușor Dan.

Pe lângă factorul economic, edilul Capitalei a transmis că dorește să modernizeze sistemului de iluminat pentru a crește siguranța cetățenilor și a traficului auto pe timp de noapte.

Unde vor fi montate noile corpuri de iluminat

Nicușor Dan a transmis și lista locurilor unde urmează să fie montate noile corpuri de iluminat, moderne și eficiente din punct de vedere energetic.

Astfel că, dacă cererea de finanțare este aprobată, acestea urmează să fie montate pe următoarele 34 de artere din București:

  • Bulevardul Nicolae Titulescu, Bulevardul Banu Manta, Bulevardul Beijing, Bulevardul Aerogării, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Constructorilor, Bulevardul Expoziției, Bulevardul Lacul Tei, Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Geniului, Pasaj Basarab, Bulevardul Dinicu Golescu,
  • Șoseaua Gheorghe Ionescu Șișești, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Antiaeriană, Șoseaua Alexandriei, Șoseaua Pipera, Șoseaua Chitilei, Șoseaua București-Târgoviște, Șoseaua Grozăvești,
  • Strada Nicolae Caramfil, Strada Căpitan Aviator Alexandru Șerbănescu, Strada Liviu Rebreanu, Strada Valea Cascadelor, Strada Preciziei, Strada Buzești, Strada Berzei,
  • Calea Giulești, Calea Crângași, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Calea Plevnei.

În luna august a anului 2022, PMB a depus o altă cerere de finanțare tot la Administrația Fondului pentru Mediu. Aceasta a avut o valoare de 30 de milioane de lei, dintre care eligibili 25 de milioane.

Cererea a fost făcută pentru a moderniza sistemul de iluminat public pe 15 străzi din Capitală. Printre acestea se numără și Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bulevardul Bucureștii Noi.

Cookies