Nicușor Dan vrea să crească prețul parcărilor din București. La ce se referă „strategia de parcare”

03 iun. 2021
225 afișări
Nicușor Dan vrea să crească prețul parcărilor din București. La ce se referă „strategia de parcare”

Nicușor Dan a declarat că prețul parcărilor din București trebuie să crească. Primarul Capitalei face referire la o strategie de parcare pentru oraș, dat fiind că multe mașini sunt parcate pe trotuare sau pe prima bandă a străzilor.

Nicușor Dan vrea să crească prețul parcărilor din București

„Orașul acesta este sufocat de mașini parcate și pe trotuar, și pe prima bandă. Și aici intrăm într-un cerc vicios, pentru că aceste mașini care sunt parcate pe prima bandă încetinesc transportul public și, din cauză că transportul public e încetinit, lumea folosește în continuare mașina”, a declarat Nicușor Dan în cadrul unei dezbateri pe tema infrastructurii.

Te-ar mai putea interesa și: Mai pățești, oricine-ai fi. Nicușor Dan și Tanczos Barna, cât pe ce să cadă de pe biciclete prin București

La ce se referă „strategia de parcare”

„Ca să ieșim din cercul ăsta vicios, în primul rând trebuie să avem o strategie de parcare – și aici, parte din strategia de parcare, care înseamnă și colaborare cu parcări private, și stimularea oamenilor de a parca în locuri care sunt mai departe de cel imediat apropiat locuinței – e o chestiune care trebuie spusă și trebuie asumată. Trebuie să creștem prețul parcării, e absolut necesar pentru a realiza acel echilibru în mobilitatea unui oraș”, a spus primarul Capitalei.

Nicușor Dan a făcut declarația în cadrul unei discuții mai ample despre pistele de biciclete din București, susținută chiar de Ziua mondială a bicicletei.

„Chiar dacă am vrea să facem în prezent piste de biciclete, nu am avea unde, pentru că sunt mașini parcate peste tot pe prima bandă. Primul lucru este să găsim soluții alternative pentru a putea muta mașinile de pe prima bandă, astfel încât să avem spațiul considerabil. E inutil să avem o pistă de bicicletă care nu e conectată cu altele și care să nu-ți perită să te duci de acasă până la serviciu”, a mai spus edilul.

Până la sfârșitul anului vor dispărea mașinile parcate pe prima bandă

Nicușor Dan a subliniat că până la sfârșitul anului vor dispărea „zeci de mii de mașini parcate pe prima bandă”, dar nu a spus cum va fi făcut acest lucru.

S-au scumpit parcările din București. Bucureștenii vor plăti de șapte ori mai mult pentru un loc de parcare. Consilierii locali au votat noile tarife la sfârșitul lunii aprilie.

Bucureștiul este împărțit în patru zone: A, B, C, și D. Astfel, noile prețuri pentru locurile de parcare din Capitală sunt:

  • Zona A: de la 84 de lei, la 600 de lei anual.
  • Zona B: de la 66 de lei, la 500 de lei anual.
  • Zona C: de la 55 de lei, la 400 de lei anual.
  • Zona D: de la 37 de lei, la 300 de lei anual.
Cookies