Nicușor Dan vrea să contracteze un credit de 500 de milioane de lei de la bănci pentru plata datoriei către Termoenergetica (fost RADET)

22 nov. 2022
503 Afișari
Nicușor Dan vrea să contracteze un credit de 500 de milioane de lei de la bănci pentru plata datoriei către Termoenergetica (fost RADET)
Nicușor Dan vrea să contracteze un credit de 500 de milioane de lei de la bănci pentru plata datoriei către Termoenergetica (fost RADET). Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul General al Capitalei a anunțat că, marți, a avut o întâlnire cu reprezentanții mai multor bănci. În cadrul acestei întâlniri, Nicușor Dan a discutat despre contractarea unui credit de 500 de milioane de lei pentru a putea achita datoria către compania Termoenergetica.

Plata datoriei către Termoenergetica. Nicușor Dan vrea să contracteze un credit de 500 de milioane de lei de la bănci

„Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții băncilor cu care am discutat posibilitatea de a contracta un credit de 500 de milioane de lei pentru a putea achita datoria către Termoenergetica reprezentată de diferențele între prețul real și tariful stabilit de ANRE”, anunță Nicușor Dan într-o postare pe pagina de Facebook.

Primarul General al Capitalei le reamintește bucureștenilor că, săptămâna trecută, Guvernul României a creat cadrul legal pentru ca Municipalitatea să se poată împrumuta până la finalul acestui an, în limita sumei menționate.

Nicușor Dan recunoaște că termenul este foarte scurt, iar suma pentru împrumut este destul de mare, dar este optimist că se vor găsi soluții. Primarul Capitalei a mai declarat că acești bani sunt necesari pentru ca bucureștenii să treacă cu bine de iarna aceasta.

„Deși termenul este extrem de strâns, iar suma este destul de mare, sunt optimist că vom găsi soluții în piață pentru a împrumuta acești bani atât de necesari pentru a trece cu bine de această iarnă”, a conchis Nicușor Dan.

Reamintim că, la data de 17 noiembrie, primarul Capitalei a anunțat că Guvernul a fost de acord să mărească plafonul de îndatorare al Municipalității cu 500 de milioane de lei, astfel încât să fie plătită datoria companiei Termoenergetica către ELCEN.

Cookies