Nicușor Dan vrea încă un mandat la PMB. Primarul general, după un an de mandat: Mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă

01 nov. 2021
178 Afișari
Nicușor Dan vrea încă un mandat la PMB. Primarul general, după un an de mandat: Mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă
Nicușor Dan vrea încă un mandat la PMB, dar nu se gândește la asta: mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă

Nicușor Dan a declarat duminică, în cadrul unui interviu pentru Prima TV, că vrea încă un mandat la Primăria București, dar nu se gândește la asta. Edilul spune că în prezent este mai preocupat să rezolve acele probleme cu care bucureştenii se confruntă de foarte mult timp.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis duminică faptul că îşi doreşte încă un mandat de edil, însă nu este preocupat în prezent de alegerile din 2024. În schimb, acestea vrea rezolvarea acelor probleme cu care bucureştenii se confruntă de mult timp.

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar

„Pe mine nu mă preocupă 2024 în momentul ăsta, pe mine mă preocupă să rezolvăm acele probleme cu care bucureştenii se confruntă de foarte mult timp. Îmi doresc să mai am un mandat de primar, pentru că în administraţie lucrurile se petrec mai lent decât se petrec în viaţa reală”, a spus Nicușor Dan.

Edilul s-a lăudat de asemenea că în primul an de mandat a reuşit să rezolve trei probleme structurale ale oraşului. Cea mai importantă dintre ele, a scos PMB din faliment.

„Eu cred că în anul ăsta de mandat am rezolvat trei probleme structurale ale oraşului. Am pus-o financiar pe direcţia potrivită (n.r. Capitala), pentru că practic era în faliment în momentul în care am intrat în primărie. Am avut o colaborare foarte bună cu Ministerul Transporturilor şi cu Consiliul Judeţean Ilfov şi am dat forma acelor proiecte de tren metropolitan, care promisiunea este că o să avem un studiu de fezabilitate la sfârşitul acestui an şi, pe de pe altă parte, acele şosele radiale care ies până în şoseaua de centură”, a mai spus edilul.

Mai mult, Nicușor Dan mai spune că a rezolvat o altă problemă importantă, cea de urbanism, după blocarea PUZ-urilor de sectoare.

„Pe de altă parte, o zonă extrem de importantă, zona de urbanism. Pentru că, nu numai că noi nu am făcut acele investiţii de infrastructură, dar pe de altă parte, am dat drumul la o construire fără niciun fel de regulă, care a aglomerat, a densificat şi mai mult şi a făcut să avem cartiere de zeci de mii de oameni, unde nu avem o grădiniţă şi o şcoală şi toţi oamenii ăia se duc cu maşina să-şi ducă copiii în diferite zone ale Bucureştiului”, a mai spus Nicușor Dan, duminică, la Prima TV.

Vor fi organizate târguri de Crăciun în București, dacă condițiile sanitare vor permite asta

De asemenea, primarul a mai spus că, în funcţie de condiţiile sanitare din București de sărbători, vor fi organizate târguri de Crăciun în Capitală. Acestea vor aduce bani suplimentari în PMB.

„Vom avea, depinde de condiţiile de siguranţă sanitară, nişte târguri de Crăciun care vor aduce bani la municipalitate şi nu vom cheltui. Pe de o parte, vrem să aducem nişte operatori privaţi cărora să le închiriem, astfel încât să le organizeze singuri. Există nişte tarife de închiriere care sunt votate de Consiliul General. Pe de altă parte, pe târgul pe care noi vrem să-l organizăm la Piaţa Universităţii vom lua bani din închirierea acelor căsuţe în care se vând diverse”, a mai spus primarul Capitalei.

Cookies